Filipinler’deki sel felaketinde ölü sayısı 44’e çıktı

Filipinler’deki sel felaketinde ölü sayısı 44’e çıktı

Filipinler’deki sel felaketinde ölü sayısı 44’e çıktı

Filipinler’de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle can kaybı 44’e yükselirken, kayıp 28 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Filipinler’in Misayas ve Mindanao bölgeleri başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışların bilançosu ağırlaşıyor. Ulusal Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi’nden (NDRRMC) yapılan açıklamada, yağışın yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 44’e, kayıp sayısının ise 28’e yükseldiği bildirildi. Köyler, kasabalar ve yollar sular altında kalırken, 50 binden fazla kişinin evlerini terk ettiği belirtildi. Yağmurların aralıklı olarak devam ettiği aktarıldı.
Sel felaketinin altyapıda ve tarım arazilerinde yol açtığı zararın ise 1.36 milyar peso (24.4 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor.


Yurt Dünya 30.12.2022 09:58:29 0

İlginizi Çekebilir

1

Anamur ilçesinde 489 sentetik ecza hapı ele geçirildi

2

Alanya'da çaya düşen kişiyi itfaiye kurtardı

3

Uluslararası Antalya Bisiklet Turu sona erdi

4

Antalya'da şehit ve gazi yakınları için keçe sanatı kursu açıldı

5

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 103. yıl dönümü kutlandı

6

Kahramanmaraş'ta depremde hasar gören Ulu Cami, Kadir Gecesi'nde yeniden ibadete açılacak

7

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'dan İskenderun Kaymakamı Önder'e ziyaret

8

Türk Kızılay yıl sonuna kadar 22 aşevi daha açmayı planlıyor

9

İhmal edilen "endometriozis" kadınlarda nefes darlığı ile böbrek sorunlarına neden olabiliyor

10

Adana'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı