Filo yönetimi "Fiat Yol Arkadaşım Connect Filom" ile kolaylaşıyor

Filo yönetimi

Filo yönetimi "Fiat Yol Arkadaşım Connect Filom" ile kolaylaşıyor

ISTANBUL (AA) - Fiat'in uzaktan baglanabilirlik teknolojisiyle araç ile sürücüyü birbirine baglayan Yol Arkadasim Connect uygulamasi, filolarin isletme verimliligine katki sagliyor.

Fiat'in açiklamasina göre, sirketin, otomobil ile sürücüyü birbirine baglayan ve kullanicilarin araçlariyla olan iliskisini degistiren baglanabilirlik teknolojisi "Fiat Yol Arkadasim" yenilenmeye devam ediyor.

Fiat Yol Arkadasim, Connect Filom uygulamasi sayesinde artik araç filolarina da hizmet veriyor. Haziranda satisa sunulmaya baslanan Fiat Yol Arkadasim Connect Filom, bir sirketin tüm araçlarinin künyelerini ve verilerini tek ekranda toplayan, analiz eden ve dönüstüren akilli bir filo yönetim sistemi olarak isletmeci ve filo yöneticilerine sunuluyor.

Connect Filom yönetim paketi; araç takip, araç filtreleme, sürücü, envanter, masraf, sözlesme, trafik cezasi ve bakim onarim yönetimi gibi bir araç filosu içerisinde olabilecek tüm proseslerin yönetiminde büyük kolaylik sagliyor.


- "Filolarin verimi ve sirket karliliklari artiyor"


Açiklamada görüslerine yer verilen Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, uygulamanin, filo yönetimine önemli bir destek saglayacagini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Iki yil önce kullanima sundugumuz Fiat Yol Arkadasim Connect, pek çok kullanicinin hayatini kolaylastirdi ve araca dair tüm süreçlerin kontrolünü keyifli bir hale dönüstürdü. Fiat Yol Arkadasim Connect Filom uygulamasi ise filo yönetiminde büyük avantaj sagliyor. Kullanicilarimiz uygulamadan aldiklari verilerle, filo süreçlerini detayli takip ederek verimlilik ve kârliliklarini artirmaya yönelik saglikli adimlar atabiliyorlar."

Aytaç, Fiat Yol Arkadasim Connect Filom uygulamasiyla mevcut filo yönetim uygulamalarindaki bilgi akisini daha da ileriye tasidiklarini kaydederek, su bilgileri verdi:

"Fiat Yol Arkadasim Connect Filom'un, firmalarin operasyon yönetimine destek verecek alt yapisini filo müsterilerimizle, ve kullanicilarla çalisarak, birlikte tasarladik. Uygulama ile tüm filodaki araçlarin kullanim puanlari belirleniyor ve kullanicilarin degerlendirmesi yapilabiliyor. Buna göre iyilesmesi gereken alanlar tespit edilebiliyor."


- Filo yönetimi avantaja dönüsüyor


Açiklamada verilen bilgilere göre, uygulamada bulunan araç yönetim sistemi; araçlarda sürücü degisikligi, sürücü geçmisi görüntüleme, araç basi maliyet, bakim-onarim, trafik cezasi, sözlesmeler, envanter ve havuz araç kiriliminda takip yapabilme yetilerini sunuyor.

Havuz Araci Yönetim Sistemi ise rezervasyon modülü, SMS hatirlatmalari, araç uygunluk takvimi, araç taleplerini yönetme ve yetki bazli onaylama sistemini barindiriyor. Yol Arkadasim Connect Filo, yer aldigi araçlarda harita üzerinde canli araç takibine imkan taniyor.

Harita Üzerinde Araçlari Filtreleme ile lokasyon bilgisi, kullanim amaci, rezervasyon ve araç kirilimlarinda filtreleme imkani saglaniyor. Harita Üzerinde Araç Rotalarinin Görüntülenmesi ile de araçlarin km ve süre bazli geçmis hareket bilgileri seyahat bazinda görüntüleniyor.

Envanter Yönetimi sayesinde; araca ait yaz-kis lastigi, ruhsat, yedek anahtar, cihaz gibi her türlü envanterin arsivlenmesi, lokasyonun kaydedilmesi ve filtre araciligi ile hizli erisim saglaniyor. Araç degistirme, sürücüdeki araç geçmisini görüntüleme, araç basi maliyet, bakim-onarim, trafik cezasi, sözlesme ve envanter takip etme ise Sürücü Yönetim Sistemi ile sunuluyor.

Masraf Yönetim Sistemi ise masraflarin toplu excel biçimli, aylik planlamali otomatik veya manuel yüklenmesine olanak taniyor. Ayrica HGS-OGS, yakit, otopark, yikama, kiralama, bakim, onarim, sigorta ve kasko gibi Fiat servis masraflari da otomatikman alinabiliyor. Sözlesme Yönetimi; sözlesmelerin bir kere kaydedilmesi sonrasinda, sözlesme bitis tarihinin hatirlatilmasi ve sözlesmede yer alan araçlara ait aylik sabit giderlerin otomatik olarak masraflara yansitilmasini sagliyor.

Gelen trafik cezalarinin kaydedilmesi ve ceza geldiginde sürücüsünün bulunmasi ise Trafik Cezasi Yönetimi altinda gerçeklesiyor. Hasar kayitlarinin açilmasi ve detaylarinin islenmesi Hasar Yönetimi, Fiat servislerden bakim onarim kayitlarinin otomatik islenmesi ve durum bazli filtreleme Bakim-Onarim Yönetimi, Petrol Ofisi ve Opet entegrasyonu ile yakit alimlarinin anlik olarak litre ve TL bazli olarak masraflara islenmesi ise Otomatik Akaryakit Masrafi Entegrasyonu araciligiyla saglaniyor.


- Detayli raporlar e-posta ile gönderiliyor


Connect Filom; hiz limiti asimi, mesai disi kullanim, rölanti, km kullanim bilgisi/limit asimi, seyahat sürüs skorlari gibi konularda hazirladigi detayli raporlari ilgili yöneticiye sunuyor. Yakit raporu ise araç bazli TL, litre ve km karsilastirmasini yaparak net veriler elde ediyor. Ilgili yöneticiler tüm raporlari e-posta bildirimleri ile görüntüleyebiliyorlar.

Günlük Hiz Asim Raporu ile her gün en az bir yolculugunda, tanimlanmis hiz limitini geçen sürücüler toplu olarak bildiriliyor. Haftalik ve Aylik Özet Raporlar bir önceki haftaya ait özet bilgiler ve bir sonraki haftaya ait hatirlatmalari raporluyor. Bakim-onarim zamani, sözlesme bitisi, yeni eklenen araçlar, harcama uyarilari, yillik km limit asimlari gibi bilgiler bu raporlarda yer aliyor. Akilli Hatirlatmalar Bildirimi ise kullanicinin kendi kurmus oldugu hatirlatmalari zamani gelince bildiriyor.

Fiat marka modellerde filo yönetim paketine es zamanli olarak filoda bulunan tahsisli araçlarin kullanicilari, Fiat Yol Arkadasim Connect uygulamasindan yararlanabiliyor.

Bu uygulamayla kullaniciya; Araç Lokasyonu, Lastik Durumu, Uzaktan Kapi-Bagaj Açma Kapama, Hava Yastigi Açilmasi Durumunda Ambulans Çagirma Hizmeti Çekilme Uyarisi, Kaza ve Kara Nokta Bildirimi, Hiz ve Mesafe Limiti, Yolculuklarim-Servis/Bakim Bilgileri, Acil Yol Arkadasim, Araç Ikaz Bildirimleri, Araçtan Uzakta Iken Araç Menzil, Yakit ve Akü Durum Bilgisi gibi fonksiyonlar sunuluyor.



Politika 27.06.2020 13:16:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı