Fırtına mağduru şahini zabıta kurtardı

Fırtına mağduru şahini zabıta kurtardı

Fırtına mağduru şahini zabıta kurtardı

Denizli’nin Çal ilçesinde fırtınanın etkisiyle bir ağaç veya elektrik direğine çarptığı tahmin edilen kızıl şahin, ölmek üzereyken zabıtaları tarafından kurtarıldı. Tedavisi yapılan şahin ardından yaşam alanına bırakıldı.
Çal Belediyesi’nde görevli zabıtalar Denizler Mahallesinden ilçe merkezi istikametine giderken, yol kenarında hareketsiz halde kızıl şahin cinsi şahin kuşu gördü. Kendinde olmayan şahini alan zabıtalar, veteriner Ediz Zeybek’e götürdü. Yapılan kontrolde şahinin kafa travması geçirdiği belirlendi. Yapılan tetkiklerin ve muayenenin ardından şahin kendine geldi. 1 gün gözetim altında bekletilen şahin, zabıtalar ardından da yaşam alanına bırakıldı.

Zabıtaları kutlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kamu düzeninin sağlanmasına katkıda bulunup, halk sağlığını korumak için çalışan zabıtalarımız, çevreye ve yaban hayatına da saygılı. Yaralı şahini kurtardıkları için görevli arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.


Yurt Dünya 30.11.2021 12:35:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

2

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

3

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

4

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

5

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

6

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

7

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

8

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

9

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti

10

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı