Fitch Ratings, Türk Telekom'un notunu yükseltti

Fitch Ratings, Türk Telekom

Fitch Ratings, Türk Telekom'un notunu yükseltti

ISTANBUL (AA) - Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, "Güçlü finansal performansimiz meyvelerini veriyor. Önümüzdeki dönemde de hem ülkemizin hem de yatirimcilarimizin yüzünü güldürmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Türk Telekom'dan yapilan açiklamaya göre, sirketin giderek artan finansal performansi kredi derecelendirme kuruluslarinin da dikkatini çekti.

Kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings, yillik degerlendirmesi sonrasinda Türk Telekom'un kredi notunda ve görünümünde pozitif yönlü degisiklige gitti.

Fitch Ratings yillik degerlendirmesini tamamlayarak Türk Telekom'un Uzun Vadeli Ulusal notunu "AA (tur)"dan "AAA (tur)"a yükseltti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, 2020'nin ilk 9 ayindaki güçlü finansal performanslarinin, uluslararasi derecelendirme kuruluslarinin da dikkatini çektigini bildirdi.

Güçlü bilançolari ve yatirimlariyla, önlerini çok net gördüklerini belirten Önal, sunlari kaydetti:

"Finansal performansimiz meyvelerini veriyor. Fitch Ratings'in son degerlendirmesine de bu perspektiften bakiyoruz. Hissedarlarimiza olan sorumlulugumuzu yerine getirmek için büyüme, operasyonel verimlilik ve güçlü nakit akisi saglamaya odaklanmayi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem ülkemizin hem de yatirimcilarimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Tüm birikimimizi ülkemiz için harcamaya devam edecegiz."


- Türk Telekom'dan yukari yönlü revizeler gelmisti


Açiklamada verilen bilgiye göre, Türk Telekom'un kisa süre önce açikladigi 2020 dokuz aylik finansal sonuçlarda da basari grafigi yükselmis ve sirket bu basarili performansin ardindan 2020 yatirim öngörülerini de yukari yönlü revize etmisti.

Yüzde 19 büyüme ile 20,6 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom'un halka arzdan bu yana en yüksek ilk 9 aylik net kari da 2 milyar TL'yi asmisti.

Faiz, amortisman ve vergi öncesi kâri (FAVÖK) ilk 9 ayda 9,7 milyar TL'ye ulasan Türk Telekom'un FAVÖK marji ise yüzde 47 olarak açiklanmisti.

Fitch yayinladigi raporda, Türk Telekom için yapilan not artisi ve pozitif görünüm degisikliginin, Sirketin 2020 yilindaki güçlü performansini, net borçlarinin içindeki yabanci para payinin azalmasini ve lider entegre telekom operatörü olarak güçlü pozisyonunu yansitmakta oldugunu belirtti.

Kurulus ayrica Türk Telekom'un yerel para birimi notunu (IDR) teyit ederek Görünümü "Negatif"ten "Duragan"a revize etti.

Türk Telekom'un yabanci para notu (IDR) ise "BB-" ve öncelikli teminatsiz yabanci para borç notu "BB-" olarak teyit edildi.



Politika 23.11.2020 11:34:11 0

İlginizi Çekebilir

1

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

2

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

3

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

4

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

5

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

6

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

8

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı:

9

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, şoför esnafıyla buluştu:

10

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan adayı Kolpak, basın toplantısı düzenledi: