Flamingolar Bodrum’a renk kattı

Flamingolar Bodrum’a renk kattı

Flamingolar Bodrum’a renk kattı

Sonbaharın gelmesiyle göç yolculuğuna başlayan flamingolar, Milas-Bodrum karayolu üzerinde bulunan Tuzla sulak alana gelerek konaklamaya başladı. Bölgede bulunan farklı türlerde kuşlar ve çok sayıda flamingo görsel şölen sunuyor.
Bodrum - Milas karayolu üzerinde mutlak korunacak sulak alan olarak belirlenen Tuzla sulak alanına flamingolar akın etti. Yüzlerce flamingo bölgeyi ziyaret edenlere görsel şölen sunmaya başladı.
Kuzey Afrika flamingolarının göç yolları üzerinde bulunan ve Nisan ayına kadar konakladıkları sulak alanındaki görüntüleri ise görsel şölene sahne oldu. Bodrum’a 20 kilometre mesafede bulunan ve Türkiye’de göçmen kuşlar için en önemli sulak alanlardan biri olan Tuzla Sulak Alanı Doğal Tabiat Parkına gelen binlerce flamingo görenleri kendisine hayran bıraktı. Göç yolları üzerinde bulunan ve yaklaşık 50 çeşit balık ve 40 çeşit kuş türüyle zengin yiyecek deposu olan Tuzla sulak alanı, flamingoların yanı sıra pelikan, boz ördek, balıkçıl, bataklık ve kırlangıç gibi değişik kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor.
Flamingoların Tuzla sulak alanında oluşturduğu görsel şölen ise havadan görüntülendi.


Güncel 26.11.2022 16:33:10 0
Anahtar Kelimeler: flamingolar bodrum’a renk kattı

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de büfede çıkan yangın hasara neden oldu

2

Kahramanmaraş'ta metruk binada ceset bulundu

3

Serikspor-Pendikspor maçının ardından

4

Pendikspor-Serikspor'u 4-3 yendi

5

Burdur'da Üniversiteler Arası Satranç Türkiye Şampiyonası başladı

6

Antalya'da dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 6 zanlı tutuklandı

7

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

8

Antalya'da "Girişimde Kadın Zirvesi"nin ikincisi düzenlendi

9

Mersin'in Akdeniz ilçesinde gençler için tenis kursu veriliyor

10

Antalya'da ramazanda kurulan sağlık istasyonlarında 11 bin kişiye sağlık hizmeti verildi