FlexoGift ile çalışanlara kendi hediyesini seçme özgürlüğü

FlexoGift ile çalışanlara kendi hediyesini seçme özgürlüğü

FlexoGift ile çalışanlara kendi hediyesini seçme özgürlüğü

İSTANBUL - Sodexo, geliştirdiği kurumsal dijital hediye platformu FlexoGift ile birbirinden farklı kategorilerde çalışanlara seçme özgürlüğü sağlayarak kişiselleştirilmiş hediyeler sunuyor.

Sodexo açıklamasına göre, dijitalleşen dünyada başarılı olmak için doğru iş gücünü ve organizasyonu tasarlayarak geliştirmenin ve dönüştürmenin şirketler için önemi daha da artıyor. Güncel trendler de şirketlerin çalışanlarının ihtiyaçlarına odaklanması gerektiğini gösteriyor.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme'nin Ipsos'la gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre, çalışanlara sağlanan yan haklar; hem çalışırken hem de iş ararken çalışan motivasyonuna olumlu şekilde yansıdığını, şirketlerin ise geçen yıllara oranla yan hak ve ödüllendirmeye daha çok bütçe ayırarak daha fazla aksiyon aldığını açıkça ortaya koyuyor. Araştırma sonuçları, yıllar içerisinde teşvik-ödüllendirme ve kurumsal hediye kullanma oranının yüzde 36'dan yüzde 54 seviyelerine ulaştığını gösteriyor. Öne çıkan diğer bir sonuç ise işverenlerin özellikle çalışanlarının terfi, iş başarısı, doğum günü gibi kişiye özel anlarında yüzde 43 oranında kurumsal hediye ile kutlamayı tercih ettiği yönünde.

- FlexoGift kişiselleştirilmiş seçenekler sunuyor

Araştırma sonuçlarına göre, çalışanlar kendilerine sağlanan yan haklar ne kadar kişiselleştirilmiş olursa memnuniyetlerinin de bir o kadar artacağını belirtiyor. Kurumsal dijital hediye platformu FlexoGift ile Sodexo, çalışanlara bakiyelerini dilediği kategoride harcama imkanı sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Üst Yöneticisi (CEO) Eda Uluca Özcan, Sodexo'nun sevilen markalarla gerçekleştirdiği iş birlikleriyle sunduğu çeşitlilik sayesinde çalışanların; beklentileriyle uyumlu, kişiselleştirilmiş hediyelere erişebildiğini belirterek, Sodexo'nun değişen çalışan ihtiyaç ve beklentilerine paralel şekilde geçirdiği dönüşümün en somut çıktılarından birinin kurumsal hediye ve ödüllendirme platformu FlexoGift olduğunu belirtti.

Araştırmaların şirketlerin aradıkları niteliklere uygun çalışan bulabilmesi için onların beklentilerine göre yan hak ve ödüllendirme imkanları sunmalarının kritik olduğunu gösterdiğini aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Yan haklar dünyasının dönüşümüne öncülük eden inovatif hizmetimiz FlexoGift, dijital, esnek, kolay ve çevre dostu çözümleriyle şirketlerin hayatını kolaylaştırırken, çalışanlara da hayatın her alanındaki ihtiyaçlarına kişiselleştirilmiş alternatif çözümler sunuyor. FlexoGift platformu ile firmalar birçok farklı kategoride kurumsal hediye seçeneklerini çalışanlarına tek bir dijital platform üzerinden sunabiliyor, çalışanlar şirketleri tarafından tanımlanan bakiyelerini FlexoGift mobil uygulaması üzerinden gıda, giyim, e-ticaret, turizm, teknoloji, iyi yaşam, ev dekorasyon ve kişisel bakım gibi çeşitli kategorilerden alışveriş yapabiliyorlar."

- İş arama sürecinde yan hak paketleri belirleyici oluyor

Ipsos araştırmasına göre, çalışanlara sağlanan yan haklar sadece bağlılığın artırılmasında değil, aynı zamanda iş arama sürecinde de çalışanların firma tercihinde belirleyici oluyor.

Verilere göre, mevcut iş yerlerinde yan hak, kurumsal hediye ve ödüllendirme konusunda firma desteği almayan çalışanların iş arama sürecinde kurumsal hediye kriterine yüzde 56, ödüllendirme kriterine yüzde 61 ve yan hak kriterine ise yüzde 67 oranında önem verdiği ve çalışanların firma seçim tercihini olumlu yönde etkilediği dikkati çekiyor.

Araştırmaya göre, çalışanların yılbaşı ve doğum günleri haricindeki bütün olaylarda en çok nakit para yardımı yapıldığı görülüyor. Ayni yardım ise yılbaşı, özel günler ve doğum günlerinde en sık sağlanan destek türü olarak öne çıkıyor. Dini bayramlarda sağlanan nakdi yardım yüzde 70, yılbaşında sağlanan nakdi yardım ise yüzde 58 oranında market alışverişlerinde kullanılıyor. Doğum günü için sağlanan nakdi yardımın yüzde 52 oranında hazır giyim alışverişinde harcandığı görülüyor.




Ekonomi 27.10.2023 13:39:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı