Fransa’da emekliler sokağa indi

Fransa’da emekliler sokağa indi

Fransa’da emekliler sokağa indi

Fransa’da emekliler, ülkedeki enflasyon altında ezildiklerini belirterek maaşlarına zan yapılması için sokağa indi.
Fransa’nın başkenti Paris’te emekliler sokağa indi. Enflasyon altında ezildiklerini ileri süren emekliler, maaşlarına zam yapılmasını talep ettiler. Genel İş Sendikası (CGT) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protestoya, binlerce kişi katıldı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetince uygulamaya konulan zorunlu kesintiler ile artan enflasyon yüzünden alım gücü düşen emekliler, hayat pahalılığından şikayet ederek, maaşlarına acil zam talebinde bulundu. Yürüyüşe katılan sendika temsilcileri ve emekliler, ellerindeki pankartlar ile Macron’a seçim vaadi olan bin 100 euroluk en düşük emekli aylığını hatırlattı.
Daha önce düzenlenen protestolarda hükümet ve Cumhurbaşkanı Macron’a seslerini duyuramadıklarını belirten emekliler, emekli ücretlerinin yeniden düzenlenmesi isterken, sosyal yardımların da aynı şekilde arttırılması talebinde bulundular.


Yurt Dünya 17.03.2022 23:45:11 0
Anahtar Kelimeler: fransa’da emekliler sokağa indi

İlginizi Çekebilir

1

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh'den tatbikat değerlendirmesi:

2

DeFacto ve Karaca yılbaşı koleksiyonu için bir araya geldi

3

Burdur'da jandarma ve emniyete tahsis edilen 56 yeni araç törenle hizmete alındı

4

Burdur'da "Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

5

"Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı" başladı

6

Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Kıymacı için veda töreni düzenlendi

7

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

8

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

9

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

10

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı