Fransız 2 gezgin, dünya barışı için 4 buçuk aydır Kudüs’e yürüyor

Fransız 2 gezgin, dünya barışı için 4 buçuk aydır Kudüs’e yürüyor

Fransız 2 gezgin, dünya barışı için 4 buçuk aydır Kudüs’e yürüyor

Fransız bir kadın ve bir erkek gezgin, 4 buçuk aydır yaklaşık 5 ülke dolaşıp Kudüs’e kadar dünya barışı için yürümeyi hedefliyor. Gezginler son durakları İstanbul’da ise Büyükçekmece Belediyesi tarafından bir gece otelde ağırlanarak misafir edildi.
Fransız Jeanne Pierson (27) ve Charles Crabieres (20) isimli 2 gezgin, yaklaşık 4 buçuk aydır yaklaşık 10 ülke gezerek dünya barışı için Kudüs’e kadar yürümeyi hedefliyor. Birbirlerinden ayrı olarak yola çıkan Pierson ve Crabieres’in yolları ise Yunanistan’da kesişti. Yolculuklarını birlikte devam etme kararı alan 2 arkadaşın son durakları ise İstanbul oldu. Gece saatlerinde sokakta uyurken Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri tarafından fark edilen gezginler yine belediye tarafından Kumburgaz’da bir otelde misafir edildi. Sabah saatlerinde Celaliye Sosyal Tesisleri’nde de ağırlanan çift belediyeye teşekkür ederek yolculuklarına devam etti.

"Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş çok üzücü"
Jeanne Pierson, yolculuğunu ve hedeflerini anlatarak, “Dünya barışı ve dünyadaki diğer insanların iyiliği için yürüyoruz. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş çok üzücü. Onlar için de dua ediyorum. Biz arkadaşımla Yunanistan’da tanıştık şimdi ise Kudüs’e kadar birlikte yürüyoruz. Yaklaşık 2 ay sonra yolcuğumuzu tamamlamayı hedefliyoruz. Biz burada ise Büyükçekmece Belediyesi sayesinde kaldık bizim otel ücretimizi ödediler çok rahattı. Türkiye’deki insanlar çok sıcak kanlı ve misafirperver” dedi.


Güncel 25.02.2022 11:31:35 0

İlginizi Çekebilir

1

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

2

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

3

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

4

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

5

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

6

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

7

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

8

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı

9

"Geleceğimizi Yazan Genç Yürekler" projesi kapsamında gençler Phaselis Antik Kenti'ni gezdi

10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin açıklama: (2)