FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na sunulan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.
Yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemenin amaçlandığı ’TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’na 2021 2. döneminde sunulan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. FÜ öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi. Projelerle yaklaşık 2 milyon TL bütçenin FÜ’ye aktarılması sağlanacak. Kabul edilen bu projelerle 2021 yılında FÜ Öğretim Üyeleri yürütücülüğünde hazırlanan toplam 10 proje kabul edilmiş oldu. Bu projelerle yıllık bazda Fırat Üniversitesi en yüksek proje kabul değerine erişmiş oldu.
FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarılarından dolayı başta proje yürütücüsü öğretim üyeleri olmak üzere proje ekiplerini tebrik etti. FÜ’nün araştırma üniversitesi olmasında kurum dışı destekli projelerin ve özellikle TÜBİTAK 1001 projelerinin büyük öneme sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, araştırma üniversiteleri arasında sürekli yer almak için proje sayılarının arttırılması amacıyla üniversitesi yönetimi olarak gerekli bütün çalışmaları yapacaklarını ve akademisyenlerimize bu yönde destek olmaya devam edeceklerini söyledi.


Güncel 16.02.2022 15:24:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Setur Marinaları Boot Düsseldorf 2026 Fuarı'nda yerini aldı

2

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Kahveci, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Solmaz, lojistik sektörüne yönelik teknoloji ve yapay zeka uygulamalarını tanıttı

4

Nil Venditti ve Jess Gillam İDSO DenizBank Konserleri'nde buluşacak

5

NetWork'ten "Büyük Kış İndirimi" kampanyası

6

Burdur'da şap hastalığında hayvanların ağız yaralarını iyileştiren bitkisel ürün geliştirildi

7

Mersin Anamur'da dolu tarım alanlarına zarar verdi

8

Silifke'de müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

9

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Debgici, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Şef Giuseppe Mengoli ve piyanist Cem Babacan İDSO DenizBank konserinde buluşacak