Galerici esnafından sıfır araç al-sat düzenlemesine destek

Galerici esnafından sıfır araç al-sat düzenlemesine destek

Galerici esnafından sıfır araç al-sat düzenlemesine destek

Ordu Ünye Oto Galericileri Yapı Kooperatifi ve Dernek Başkanı Hüseyin Kokuroğlu, Ticaret Bakanlığı’nın uygulamaya koymayı planladığı sıfır otomobil al-sat düzenlemesinin piyasadaki dengeyi sağlamak adına yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.
Ticaret Bakanlığı tarafından sıfır otomobile getirilmesi planlanan al-sat düzenlemesinin kimseyi mağdur etmeyeceği görüşünde olduğunu belirten Hüseyin Kokuroğlu, “Bu sistemle birlikte bayiden çıkan bir aracın sahaya sürülmeden piyasadaki şişkinliği denetlemek adına bir düzenleme getirilmesi için uğraşılıyor. Devletimizin aldığı karar mutlaka kimseyi mağdur edecek bir karar değildir. Bu çalışma ile birlikte araç piyasasında olacak değişikliklere bakmak gerekiyor. Galerici esnafı dışında piyasaya el altından araç sürenlerin devletimizin kontrol altına tutacağı bir çalışma gerçekleştirmesini arzu ediyoruz” dedi.
Araç fiyatlarındaki yükselişin el altından yapılan satışların neden olduğuna dikkat çeken Kokuroğlu, bunun artık bir sektör haline geldiğini, insanların fiyatlar yükselecek düşüncesi araç satın aldıklarını sözlerine ekledi.
Ünye Oto Galericileri Yapı Kooperatifi ve Dernek Başkan Yardımcısı Salim Palabıyık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 54 TL olarak açıklanan fındık fiyatları sonrası ikinci el ve sıfır kilometre araç satışlarında hareketlilik beklediklerini ifade etti.


Güncel 10.08.2022 12:22:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Tek elle telefon kullanımı el ve bilek sorunlarına davetiye çıkarıyor

2

Obezite görme bozukluklarına da neden olabiliyor

3

Akdeniz Belediyesinden lise öğrencilerine kaynak kitap desteği

4

Honor Magic8 Lite Türkiye'de satışa çıkarılacak

5

Kahramanmaraş'ta polislerce izinsiz gösteriye müdahale tatbikatı yapıldı

6

Adana'da barda çıkan kavgada işletmenin ortağı silahla vurularak öldürüldü

7

Karanlıkdere Kanyonu'nda yeni yürüyüş rotaları ve kaya tırmanış parkurları planlanıyor

8

Geleneksel Maraş el sanatları modern yorumla yeniden hayat buldu

9

Antalyaspor'da hedef Galatasaray maçını kazanmak

10

Depremzede mozaik sanatçısından eserlerine "3 boyutlu" dokunuş