Garanti BBVA ile "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmaları İzmir'de yapıldı

Garanti BBVA ile

Garanti BBVA ile "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmaları İzmir'de yapıldı

İZMİR - Garanti BBVA tarafından, Türkiye'yi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemek, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla düzenlenen "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmalarının üçüncüsü İzmir'de gerçekleştirildi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında, "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmalarının ilkini İstanbul'da, ikincisini ise Gaziantep'te yaptıklarını söyledi.

İklim krizini, dünyanın ve geleceğin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun olarak nitelendiren Baştuğ, bu problemin kalıcı şekilde hayatı etkilemeye devam ettiğine dikkati çekti.

Avrupa Birliği'nin sürdürülebilirlikle ilgili yol planının "Yeşil Mutabakat" olarak adlandırıldığını belirten Baştuğ, şöyle konuştu:

"Yeşil Mutabakat kapsamında hedeflenen dönüşüm 8 alt başlık altında kurgulandı. Bu alt başlıkların tamamı iş yapış şekillerimizi, dolayısıyla hayatımızı etkileyecek ama bize göre acil aksiyon alınması gereken konuların başında 'sınırda karbon' düzenlemesi geliyor. Bu mekanizmayı resmi olarak kuran tüzük 16 Mayıs'ta Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Bu yüzden üretim tekniklerimizi hızla sürdürülebilirliğe uygun şekilde dönüştürmemiz büyük önem arz ediyor. İzmir, ülkemizin önemli ihracat kapılarından biri. Yeşil dönüşüm sürecinde banka olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek değerli paydaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz."

Buluşmada, gazeteci Ilgaz Gürsoy'un moderatörlüğünde "Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazırlanırken Türkiye Neler Yapmalı?" başlıklı panel düzenlendi.

Panelde, Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Okan Uğurlu, Arkas Denizcilik Grubu Sürdürülebilirlik Direktörü Serra Tükel ile Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz görüşlerini ifade etti.

- "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek"

Garanti BBVA, "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmalarında KOBİ'ler başta olmak üzere AB'ye ihracatta söz konusu süreçlerden etkilenecek sektör ve kurumlara, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi ile beraber konuyu somut önerilerle anlatmayı, akıllardaki sorulara cevap vermeyi ve sunacağı danışmanlıkla katkı sağlamayı amaçlıyor.



Ekonomi 12.09.2023 16:49:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı