Gastronomi sektörüne AB’den destek hibesi

Gastronomi sektörüne AB’den destek hibesi

Gastronomi sektörüne AB’den destek hibesi

Muğla’da gastronomi sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Tanıtım Platformu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortak bir projeye imza attı.
‘Youths at Work in Menteşe’ (Menteşe’de Gençler İşte) adlı proje ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için hibe programına başvuruda bulunuldu.
AB’den 367 Bin Euro hibe onaylandı
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları tarafından hibe talebi Avrupa Birliği tarafından kabul gördü. Avrupa Birliği 367 bin 379,59 Euro hibeyi kabul etti. Alınan hibe, Muğla’da gastronomi sektörüne nitelikli iş gücü sağlamak için harcanacak. Proje çerçevesinde 80 gence 12 ay boyunca gastronomi alanında nitelikli eğitim verilecek. Gastronomi sektörüne destek olan proje katılacak olan 80 gencin yeterlilik sertifikalarının alınması sağlanacak ve işe yerleştirme süreci desteklenecek.


Ekonomi 20.05.2023 12:32:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

2

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

3

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

4

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

6

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

7

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

8

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

9

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

10

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu: