GAÜN Öğr. Gör. Özdemir’den arşiv yönetimi eğitimi

GAÜN Öğr. Gör. Özdemir’den arşiv yönetimi eğitimi

GAÜN Öğr. Gör. Özdemir’den arşiv yönetimi eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) kalite çalışmaları kapsamında; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Erkan Özdemir tarafından 2021 Eğitim Planında yer alan Arşiv Yönetimi Eğitimi verildi.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimde Öğr. Gör. Özdemir, insanlık tarihi incelendiğinde, insanların yaşadıklarını, tarihlerini ve inançlarını kaydetme ihtiyacı duyduklarının görüldüğünü söyledi. Kağıt icat edilmeden önce taş ve tabletlere yazı yazıldığını, kağıdın icadı ile birlikte yazılı belgelerin gerçek anlamda ortaya çıktığını ifade eden Öğr. Gör. Özdemir, “Yazılı belgelerin saklanması gereksinimi de, arşivleme gereksinimini beraberinde getirmiştir. Arşivlerin, toplum içerisinde en eski kurumlardan oldukları dikkate alındığında arşiv yönetiminin de özenle ele alınması gereken bir bilim dalı olduğu söylenebilir” ifadelerini kullandı.

Stratejik bir öneme sahip
Kişilerin, devletin ve ulusların haklarını belgeleyen ve koruyan “Arşivler”, ait olduğu çağın ahlak, gelenek ve görenekleri ile çeşitli sosyal normlarını, değerlerini, kurumlarını ve ilişkilerini belirlediğini aktaran Özdemir, “Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda arşiv yönetiminin toplumlar için stratejik bir öneme sahip olduğu açıktır” dedi.


Güncel 8.11.2021 11:33:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

2

Hatay'da çocuklar için teravih namazı sonrası etkinlik düzenlendi

3

Amed Sportif Faaliyetler-Serikspor maçının ardından

4

Milli judoculardan Ümitler Avrupa Kupası'nda 2 madalya

5

Antalya'da evde çıkan yangın hasara neden oldu

6

Antalya'da ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü

7

Hatay'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

8

Hatay'da Yeşilay Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi

9

Antakya Medeniyetler Korosu Hatay'da konser verdi

10

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Mersin'de konuştu: