Gazetecilere arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi

Gazetecilere arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi

Gazetecilere arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi

Bolu’da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kentte görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarına arama kurtarma ve dağcılık eğitimi verildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” ilan edilmesiyle birlikte İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitim çalışmalarına hız verdi. Kentteki birçok kurum ve kuruluş çalışanlarına afet konusunda eğitimler veren Bolu AFAD, son olarak yerel ve ulusal medya çalışanlarına yönelik eğitim programı düzenledi.
Eğitim almak için AFAD’a başvuru yapan 12 gazeteciye ilk olarak Bolu AFAD Müdürü Cengiz Çavuş gözetiminde eğitmenler tarafından KBRN farkındalık eğitimi verildi. Daha sonra arama kurtarma sırasında kullanılan malzemelerin tanıtımını yapıldığı eğitimde afet sonucu enkaz altından yaralı kurtarma sırasında uyulması gereken davranışlar uygulamalı olarak gösterildi.
Eğitimin son aşamasında, gazeteciler Çakmaklar Mahallesi’ndeki off-road alanında kurulan dağcılık istasyonunda temel dağcılık ve tırmanış eğitimi aldı.


Güncel 25.10.2021 12:23:44 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi