Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, 668. yıl dönümünde anıldı

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişinin ve Gelibolu’nun Fethinin 668. yıl dönümünün kutlanması ve Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey, Çanakkale´nin Gelibolu ilçesinde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen program ile anıldı.
Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Karainebeyli köyünde bulunan Ece Bey türbesinde gerçekleşen anma programı Ece Bey’in mezarına buket sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, 1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in biyografisi ve tarihteki önemini anlatıldı. Ardından Halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterisi gerçekleştirildi. Tören Ece Bey ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunmasının ardından sona erdi.
Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Güncel 2.06.2022 18:04:54 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi