Gaziantep’ten 3 kıtaya medikal ürün ihracatı

Gaziantep’ten 3 kıtaya medikal ürün ihracatı

Gaziantep’ten 3 kıtaya medikal ürün ihracatı

2018 yılında Gaziantep’te medikal ve iplik üretimine başlayan, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapan Arteks Kimya, e-ihracat platformu TurkishExporter’dan gelen talepleri takip ederek şirketi ileri taşımaya devam ediyor.
E-ihracat sayesinde firmalarla direkt temas kurduklarını, bunun için de TurkishExporter’ı kullandıklarını söyleyen Arteks Kimya yöneticisi Ahmet Zeki Torun, “TurkishExporter bir e-ticaret sitesi olarak ürünlerimizle ilgili talepte bulunan firmaların bilgilerine ulaşılabilirlik ve talepte bulunulan ürünlerin detayları gibi bilgilere erişimde kolaylık sağlıyor” dedi. Torun, yüksek ürün kaliteleri, zamanında ürün teslimlerinin yanı sıra TurkishExporter’dan gelen talepleri takip ederek şirketlerini ileri taşımayı sürdürdüklerini ifade etti.
Dış ticaret açığını kapatmanın ancak ihracatla mümkün olduğunu ifade eden Torun, ürünlerini ihraç etmede en büyük potansiyelin AB ülkelerinde olduğunu söyleyerek, “Burada insanlar sağlık sektöründe, özellikle Covid-19 döneminde daha duyarlılar. Ürünlerimizin kalitesi şu anda Avrupa ülkelerinde üretilenlerin standartlarının çok üstündedir. Doğru bir şekilde kendimizi tanıtmayı planlayarak başta Almanya, İtalya, Belçika olmak üzere tüm Avrupa’ya ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş ve Gaziantep’te bulunan firmalarında ortalama 30 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Torun, uluslararası arenada ise Çin, Almanya, Hindistan gibi ülkelerle rekabet içinde olduklarını sözlerine ekledi.


Güncel 22.08.2022 12:24:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da eski eşini ve arkadaşını bıçakla yaralayan kişi tutuklandı

2

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

3

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

4

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

5

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

6

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

7

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

8

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

9

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

10

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak