Gebeliğin 5. ayında doğum kanalına giren bebeğin konumu müdahaleyle düzeltildi

Gebeliğin 5. ayında doğum kanalına giren bebeğin konumu müdahaleyle düzeltildi

Gebeliğin 5. ayında doğum kanalına giren bebeğin konumu müdahaleyle düzeltildi

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde, hamileligin 5. ayinda dogum kanalina giren bebege müdahale edilerek yasamasi saglandi.

Gamze Tekeli (29), hamileliginin 5. ayinda kasik agrilari ve kasilma sikayetiyle Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesine gitti.

Muayene sonunda annenin rahim agzinin kismi olarak açildigi, kesenin bebekle beraber dogum kanalina girdigi görüldü.

Ailenin onayiyla ALKÜ Alanya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Muhammet Serhat Yildiz ile ALKÜ Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali Dr. Ögr. Üyesi Meral Tugba Çimsir, harekete geçti.

Gerçeklestirilen operasyonun ardindan bebek, anne karninda olmasi gereken konuma geri getirildi.

- Bundan sonraki süreç önemli

Operasyonla ilgili bilgi veren Yildiz, bebegin hayata tutunmasi için hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini söyledi.

Annenin göbeginin alt kismindan bir igne yardimiyla bebegin suyunu disariya çikarttiklarini anlatan Yildiz, "Dogum kanalina giren bebegin zarini içeriye dogru ittik. Böylece bebege, rahim içinde olmasi gereken pozisyonu aldirdik. Bundan sonraki süreç bizim için çok önemli. Sürecin yakindan takipçisi olacagiz. Savasçi bir ruha sahip olan bebegimizin ailesine saglikli sekilde kavusmasi için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz" diye konustu.

Doktorlardan Çimsir de zorlu bir operasyonu geride biraktiklarini, bir doktor olarak çok mutlu oldugunu ifade etti.

Anne Tekeli ise daha önce bir düsük gerçeklestirdigi için bebegini kaybetmekten çok korktugunu kaydetti.

Yasadigi travmaya ragmen tekrardan bebek sahibi olmak istedigini aktaran Tekeli, "Henüz gebeligimin besinci ayindaydim ve bebegim karnimda tutunamiyordu. Esimle birçok klinige basvuruda bulunduk. Bizlere bu durumun düsükle sonuçlanacagini söylediler. Son umut buraya geldik. Bebegim hala karnimda ve kalp atisini hissedebiliyorum. Çok mutluyum." dedi.



Yurt Dünya 27.10.2020 13:36:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı