GEÇİCİ BİR SÜRE TAZİYE ÇADIRI KURULMAYACAK

GEÇİCİ BİR SÜRE TAZİYE ÇADIRI KURULMAYACAK

Osmaniye'de korona virüs önlemleri kapsamında, taziye evlerinin faaliyetleri durdurulurken, toplu etkinliklere izin verilmemesi dolayısıyla geçici bir süre için taziye çadırı kurulmayacağı ve taziye ekipmanlarının verilmeyeceği duyuruldu.
Osmaniye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Korona Virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ek genelge kapsamında, bazı hizmetlerde geçici süreli kısıtlamalar getirilmesinde gereklilik duyulduğu bildirildi.
Bu kapsamda, vatandaşların sağlıklı bir biçimde işlemlerini sürdürebilmeleri açısından evlendirme memurluğunca yürütülen nikâh işlemlerinde, nikâh salonuna evlenecek çiftlerin birinci derecede 2 yakını ve şahitlerin dışında kimsenin alınmamasının kararlaştırıldığı kaydedildi.
Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Genelge kapsamında toplu etkinliklere izin verilmemesi nedeniyle Adnan Menderes Mahallesi Kapalı pazar alanında her cumartesi açılan Kadın Üretici Pazarı ileri bir tarihte kurulmak üzere ertelenmiştir. Taziye evlerinin faaliyetleri genelge kapsamında durdurulmuştur, toplu etkinliklere izin verilmemesi dolayısıyla geçici bir süre için taziye çadırı kurulmayacak ve taziye ekipmanları verilmeyecektir. Ayrıca tedbir amaçlı olarak Belediye Hizmet Binamızın giriş katı ve her katta dezenfektan alanları oluşturulmuş ve halkımızın kullanımına sunulmuştur. Yürütmekte olduğumuz Korona Virüs ile mücadele kapsamında vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği sabır ve duyarlılıktan ötürü teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 18.03.2020 15:46:00 0
Anahtar Kelimeler: GEÇİCİ TAZİYE ÇADIRI KURULMAYACAK

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi