Gediz’de su tüketim bedelinde KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü

Gediz’de su tüketim bedelinde KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü

Gediz’de su tüketim bedelinde KDV oranı yüzde 1’e düşürüldü

Kütahya’nın Gediz İlçesinde su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7’lik indirime gidildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına yapılan KDV düzenlemesiyle birlikte uygulanmaya başlanan KDV indiriminin ardından Gediz Belediyesi de harekete geçti.
Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak’ın talimatıyla su abonelerinden alınan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü.
Belediye Başkanı Akçadurak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni fiyatlandırmanın uygulanmaya başladığını belirterek, " Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi yönündeki resmî gazetede yayınlanan kararının ardından; biz de Gediz Belediyesi olarak su ücretinde KDV oranını yüzde 1’e düşürdük.
“Temel gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e çekildi. Biz de bu noktada belediye olarak vatandaşımız yanında olmak istedik. Vatandaşımız faturalarına baktıklarında su tüketimi ile ilgili toplam bedelin KDV’sinin yüzde 1 olduğunu görecekler” Açıklamasında bulundu.


Güncel 18.02.2022 10:52:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

3

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı

4

Osmaniye’de mavi yumurtlayan tavukları çalan şüpheli polis tarafından yakalanıp tutuklandı

5

Antalya'da "15. Uluslararası Yeni Yıl Pazarı" açıldı

6

EMŞAV Tarsus hizmet binası açıldı

7

Mersinli şehit için oluşturulan hatıra ormanına yeni fidanlar dikildi

8

Antalya'da şarampole devrilen tırın bir eve çarparak durabildiği kazada sürücü yaralandı

9

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin'den çiftçilere ÇKS uyarısı

10

MASTOB Başkanı Süral, iş yeri açma yönetmeliğini değerlendirdi