Geleceğin sanatçıları, yıl sonu gösterilerinde yeteneklerini sergiledi

Geleceğin sanatçıları, yıl sonu gösterilerinde yeteneklerini sergiledi

Geleceğin sanatçıları, yıl sonu gösterilerinde yeteneklerini sergiledi

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi’nin, resim, müzik ve görsel sanatlarda yıl boyunca düzenlediği eğitimlere katılan öğrenciler, yıl sonu gösterilerinde yeteneklerini sergiledi.
Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi Yıl Sonu Şenliği’ne, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, öğrenciler ve aileleri katıldı. İki gün süren etkinliklerde gitar, keman, davul performanslarından senfoni orkestrasına, halk oyunlarından tiyatro gösterilerine ve korolara birçok branşta öğrenciler yeteneklerini gösterdi. Öğrencilerin hazırladığı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Başkan Usta, sanat akademisi eğitimlerini tamamlayan öğrencilere katılım sertifikası verdi.

“Kültür, sanat; eğitimde gençlerimizin başarılı olmasının yolunu açan çok önemli bir dayanak”
Sanat akademisi bünyesinde eğitim alan gençleri ve ailelerini tebrik eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Eğitim çatısı altında, kültür sanat ve spor önemli dedik ve yaptığımız bütün çalışmalarda, bu şehirde kültürü, sanatı, sporu yaygınlaştırmamız gerekli dedik. 2014 yılında bu startı verdik. Kültür, sanat gerçekten bir ihtiyaç ve aynı zamanda eğitimi güçlendiren, eğitimde gençlerimizin başarılı olmasının yolunu açan çok önemli bir dayanak. Gaziosmanpaşa ilçemizde genç bir nüfusa sahibiz. Her bir gencimizin en az bir spor dalıyla, bir kültür alanıyla ve bir sanat alanıyla ilgilenmesi bizim için önemli. Bunu başaran öğrenciler eğitimde de başarılı oluyor” dedi.

“Gaziosmanpaşa senfoni orkestrasında yer alıyorum”
Sanat akademisi öğrencisi Mehmet Efe Özcan, “2018 yılında buraya başladım. İlk baştaki, öğrencilerden birisiyim. Gaziosmanpaşa Senfoni Orkestrasında yer alıyorum. Çeşitli etkinliklerde de yer aldım daha öncesinde. Herkese tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
Sanat akademisi öğrencisi Nehir Ergin, “Şu anda iki yıldır gitar dersi alıyorum. Aynı zamanda senfoetnik orkestrasında gitar çalıyorum. Başta çok heyecanlıydım ama sonra seyircileri görünce bir de birkaç parça daha çalınca alıştım. Ben güzel geçtiğine inanıyorum” diye konuştu.


Güncel 13.06.2022 11:15:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı