Geleceğin yazarları Aliağa’da yetişiyor

Geleceğin yazarları Aliağa’da yetişiyor

Geleceğin yazarları Aliağa’da yetişiyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ sloganı ile başlattığı ‘Geleceğin Yazarları Projesi’ Aliağalı öğrencilerden de büyük ilgi gördü. Proje, öğrenciler ve edebiyat arasında köprü oluşturarak çocukların ifade güçlerini artırmayı ve Türkçe’yi daha iyi kullanabilmelerini amaçlıyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Küçük Eller Güçlü Kalemler’ sloganı ile başlattığı ‘Geleceğin Yazarları Projesi’ Aliağalı öğrencilerden de büyük ilgi gördü. Öğrenciler proje kapsamında yaptıkları çalışmalarda kelime dağarcıklarını geliştirerek zihin aktivitelerini kağıda döküyor. Çalışmalarda özgün yazma, düşünme biçimi ile kelime kullanma kabiliyetinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Projeye Aliağa’dan ortak olan Helvacı İlkokulu öğrencileri ‘Helvacı’dan Hikayeler’, Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencileri ise ‘Çiçek Açan Kalemler’ adlı eserlerini okuyucu ile buluşturdu. Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Aliağa Ortaokulu öğrencileri yazım süreci tamamladıktan sonra eserlerini dijital olarak yayınlayacak.
Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencileri, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a ‘Çiçek Açan Kalemler’ adlı eserlerini hediye etti. Geleceğin yazarlarını tebrik eden Başkan Serkan Acar, öğrencilere başarılar diledi.


Güncel 11.05.2022 18:40:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi