Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışında Yörük göçü canlandırıldı

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali

Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin açılışında Yörük göçü canlandırıldı

ANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali, "Yörük göçü" etkinliğiyle başladı.

Yörüklerin yaylaya göçünün canlandırıldığı etkinliğe katılanlar, kendi mahallelerine özgü kıyafetler, geçmişte kullanılan tarım aletleri, el aygıtları ile deve, at, eşek, keçi, koyun, çoban köpekleriyle şehir merkezinde kortej yürüyüşü yaptı.

Katılımcılar, Gödene Caddesi'nden başlayıp, yaklaşık iki kilometrelik yürüyüş sonunda Orhan Okulu Caddesi'nde kurulan Yörük çadırlarına yerleşti.

Öte yandan, festivalin açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Atatürk anıtına çelenk sunma törenine, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu katıldı.

Erdemir, ilçedeki festivalin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Bugün de bütün mahallelerimizin katılımıyla Yörük göçünü canlandırıyoruz. 25 yıldır yapılan bu güzel etkinliğin, aslına uygun olarak daha nice yıllar sürmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Belediye başkanı Avcıoğlu ise yöre halkının festivali sahiplendiğini ifade ederek, "Bu festivaldeki amacımız, halkımızı bir araya getirmek, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır." dedi.

Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.




Eğitim 27.04.2024 19:14:06 0

İlginizi Çekebilir

1

Nizami Gencevî’nin “Leyla ile Mecnun” Eseri Türkiye Türkçesinde Yayımlandı

2

Antalya'da trafik kazasında ölen gencin cenazesi yakınlarına teslim edildi

3

Kontrolsüz ekran kullanımı çocuklarda dil gelişimini geciktiriyor

4

Antalya'da sağlık görevlisini darbederek öldürdükleri iddia edilen 4 sanıktan biri hakim karşısında

5

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik eğitim düzenlendi

6

Enuygun.com yılbaşı pazarlarının kurulduğu vizesiz rotaları paylaştı

7

Türkiye'nin ilk "Köy Üniversitesi" projesiyle kırsalın ihtiyaçlarına akademik destek

8

Terminal Kadıköy'e "Özellikli İşletme Ödülü"

9

Osmaniye’de çiftçilere 61 bin 106 adet sertifikalı zeytin fidanı dağıtıldı

10

Jandarmadan öğrencilere mesleki tanıtım ve şehit ailesine ziyaret