Genç kanocular, milli takım kadrosuna girebilmek için kürek çekiyor

Genç kanocular, milli takım kadrosuna girebilmek için kürek çekiyor

Genç kanocular, milli takım kadrosuna girebilmek için kürek çekiyor

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Adana'da, tesis olanaklari ve iklimsel elverisliligiyle öne çikan Seyhan Baraj Gölü'nde kampa giren Kano Milli Takimi aday sporculari, ocak ayinda düzenlenecek seçmeler için kürek çekiyor.

Kayak ve kano kategorilerinde 23 yas alti 18 sporcunun bulundugu Kano Milli Takimi aday sporculari, ocak ayinda Mugla Köycegiz Su Sporlari Merkezi'nde düzenlenecek yarismalara hazirlaniyor.

Kano Milli Takimi kadrosuna girmeyi hedefleyen sporcular, milli takim antrenörleri esliginde kara ve su çalismalarini sürdürüyor.

Sporcular, 28 Kasim'a kadar kamp çalismalarina Seyhan Baraj Gölü kiyisindaki tesislerde devam edecek.


- "Hedefimiz dereceyle dönmek"


Kano Il Temsilcisi Harun Akilli, AA muhabirine, milli takima aday gösterilen sporcularin Adana'da basladigi ikinci etap kampinin 28 Kasim'a kadar devam edecegini söyledi.

Sporcularin antrenörler esliginde çalismalarini sürdürdügünü vurgulayan Akilli, söyle konustu:

"Köycegiz'de, ekim ayi sonunda yapilan Milli Takim ve Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi (TOHM) Seçme Yarislari sonucu teknik kurul tarafindan milli takima aday gösterilen sporcularin bir kismi çalismalara Köycegiz'de basladi. Iklim sartlari ve sabit parkur nedeniyle kampin ikinci ayagi buraya alindi. Burada 23 yas alti sporcularimizla milli takim kampimiz devam etmekte. Ocak ayinda tekrar Köyecegiz'de bir yarisma yapilacak. Bu yaris sonucu milli takimin nihai kadrosu belli olacak."

Sporcularin uluslararasi yarismalara da hazirlandigini aktaran Akilli, "Eger her sey olumlu giderse Nisan 2021'de Uluslararasi Slovakya Yarisi var. Daha sonra mayista Dünya Kupasi yarislari olacak. Buradaki 23 yas alti gençlerimizle Gençler Avrupa Sampiyonasi ve Gençler Dünya Sampiyonasi'na gitmeyi de hedefliyoruz. Sporcularimizin su anda kampta olmalarinin en büyük nedeni bu uluslararasi yarislar. Her sey yolunda giderse bu müsabakalara katilmak istiyoruz. Oradan da hedefimiz dereceyle dönmek." ifadelerini kullandi.


- Mehmet Çekem: "Insallah kanoda Avrupa'yi yakalayacagiz"


TOHM Adana Koordinatörü Mehmet Çekem, Mugla'nin Köycegiz ilçesindeki Durgunsu Kano Milli Takim ve TOHM Seçme Yarislari'nin sona ermesinin ardindan ikinci etap kampinin Adana'da basladigini söyledi.

Milli takimin 3 antrenörü nezaretinde 18 sporcunun hem kara hem su antrenmanlarina basladigini belirten Çekem, "Su an 17-18 derecelik bir sicaklik var, Adana'da günes her zaman mevcuttur. Doga sarti Adana'da çok iyi. Türkiye ve Avrupa'nin en iyi parkuru Adana'da bulunmaktadir. Hocalarimiz büyük bir gayret içerisinde çabaliyor, insallah kanoda Avrupa'yi yakalayacagiz." diye konustu.


- Zilan Yilmazer: "Hedefim olimpiyatlara katilmak"


Kano Milli Takimi'nin aday kadrosuna ilk defa katilan sporculardan Zilan Yilmazer, kamp için Sanliurfa'dan geldigi Adana'da antrenmanlarini sürdürdügünü dile getirdi.

Ilk kez aday kadroda yer buldugu için mutlu oldugunu anlatan Zilan, sunlari kaydetti:

"Milli takim aday kadrosuna katildigim için biraz heyecanliyim ama antrenmanlarina odaklanmaliyim. Daha ileriyi düsünmemiz lazim. Ailem çok heyecanli, benimle gurur duyuyorlar. Bu spora küçük yaslarda basladigimiz için buralara gelecegimi bilmiyordum. Su anda daha iyi hedeflere odaklandim. Hedefim olimpiyatlara katilmak. Türkiye'yi orada gururlandirmak istiyorum."



Bölgeden 19.11.2020 13:02:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalında boğulan çocuğun cenazesi defnedildi

2

Kahramanmaraş'ta depremde zarar gören alt yapının yenilenmesi çalışmaları sürüyor

3

Adana'da polisler özel gereksinimli çocuklarla buluştu

4

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

5

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

6

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

7

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

8

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

9

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

10

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı