Gençler, Haydi Askeri Liselere...

Gençler, Haydi Askeri Liselere...

Malum bizim Türk Milleti Ordu Millet olarak bilinir. Türk Milleti Ordusunu da Peygamber Ocağı olarak tanımlar. Tabirimizi mazur görün ama eskiler ? Askerliğini yapmayanı adamdan saymazlarmış!? diye biliyoruz. Sadece öyle mi askerliğini yapmayana kız da vermezlermiş!

Biz babamızın askerlik hatıralarını çok dinledik. Eminim sizlerde dinlemişsinizdir.

Hatıralar dediysek öyle Allah korusun savaş vesaire gibi felaketler değil sıradan askerlik anıları bile Anadolu insanın bütün hayatında yer alır. Daha geçenlerde babam Konya?ya geldiğinde yaklaşık 60 yıl önce (1957-59) yaptığı askerlik hatıralarını anlatıyordu. Sanki hatıralarını anlatmıyor yaşıyor gibi bir hali vardı.

Mesela bir komutanı varmış. İstanbul?da hafta sonu izne çıktıklarında Türk Askerine yakışır şekilde davranacaksınız dermiş. Üniformalar temiz, askeri botlar boyalı olacak ve attığınız adımlar bile düşmanlara gözdağı verecek şekilde olmalı diye devam edermiş. Daha neler, neler dinledik!

Her Türk vatandaşının askere ayrı bir ilgisi, saygısı vardır. Ne de olsa ?Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye? demektir. Ordusuz ülkeleri de gördük. Dahası güçlü orduları olmayan ülkeler maalesef bugünün emperyalist ülkelerinin yemi olmuşlardır. Doğrudan işgal vasıtasıyla olmasa bile dolaylı olarak o ülkeler perişan ve parçalanmış durumdalar. Libya, Yemen, Afganistan, Irak, Suriye gibi ülkeler ilk aklımıza gelenlerdir.

Tıpkı 1. Dünya Savaşı sonrası gibi. Ortadoğu?da yaşamanın birinci şartı güçlü bir Ordumuzun olmasıdır. Sadece Orta Doğu mu? Kafkaslar, Balkanlar, Ege, Akdeniz bölgelerini de sayalım.

1. Dünya Savaşı sonrası kendi Kurtuluş Savaşını veren Türk Milleti her zaman için Ordusuna güvenmiştir. Neden? Çünkü Türk Ordusu Türkiye Cumhuriyetinin kurucu unsurudur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk?ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti bekasını Ordusuna borçludur.

Şimdi diyeceksiniz ama Kurucu Liderimizin Silah Arkadaşları, Büyük Millet Meclisi, Kurucu Siyasi Parti, Türk Gençliği, kısaca Türk Milletini görmezlikten mi geliyorsun? Hiç öyle şey olur mu? Diğer unsurları görmezlikten gelemeyiz ki! Zaten daha ilk cümlemizde dedik ya biz Ordu Milletiz diye!

Pekâlâ, şimdi soralım. Siz çocuklarınızın Türk Ordusunun gelecekteki komuta kademesinde yer almasını istemez misiniz? Aydın, vatansever, Atatürkçü, yılları değil asırları öngörebilen geleceğin Subaylarını hele bir gözünüzde canlandırın. Hayret bir şey niçin sizlere soruyoruz ki?

Aslında bu soruyu Türk Gençlerine sormamız gerekir. Evet, sevgili Türk Gençleri Türk Ordusunun bir mensubu olma şerefini elde etmek istemez misiniz? Eminim şartları tutan tutmayan her gencimizin hayalinin bir yerinde askeri üniforma giyme vardır. Tabi ki asker olmanın şartlarına uyanlardan seçilen gençlerimiz askeri öğrenci olma şansına sahip olacaklardır.

Biz ne yazmaya çalışıyoruz? Özetle haydi Türk Genleri Askeri Liselere demek istiyoruz. Tabi bunu diyebilmek için herkesin düşündüklerini de yansıtmaya çalışıyoruz. Şimdi askeri okulların eğitim kalitesine, imkânlarına değinmenin anlamı yok. Niçin? İnternet çağında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait resmi http://www.tsk.tr/  internet sitesinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Hatırlatmak istediğimiz Askeri Liseler Sınavı (ALS) ile ilgili ÖSYM () alıntısını aşağıda veriyoruz. İnşallah hayırlı olur. Tekrar edelim. Haydi, Türk Gençleri Askeri Liselere! Biraz eksik mi oldu ne? Genelleyelim. Haydi, Gençler Askeri Okullara!

 ?http://www.osym2016.com/node/310  

2016 ÖSYM tarafından oluşturulan takvimde 2016-ALS sınav ve başvuru tarihleri açıklanmıştır. ALS Sınav tarihi 3 Nisan 2016 olarak belirlenmiştir. Başvurular ise 9 - 22 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacak.?



Güncel 25.10.2016 05:54:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

2

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

3

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

4

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı

5

Kahramanmaraş'ta sabun imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

6

Huawei Radyolink Endüstri Forumu'nda 5.5G'nin temelleri müzakere edildi

7

Mersin'de iki meslek liseli, enkazda titreşim algılayan taşınabilir cihaz tasarladı

8

Adana'da boğazına yabancı cisim kaçan öğrenciyi öğretmeni kurtardı

9

Adana'da silahla yanlışlıkla vurduğu kadını öldürdüğü öne sürülen zanlı yakalandı

10

Adana'da iki motosiklet çarpıştı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı