Gençler kötü alışkanlıklardan korunacak!

Gençler kötü alışkanlıklardan korunacak!

Osmaniye`de uyuşturucuyla mücadele konusunda, gerekli tedbirler alarak gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için bir araya gelindi. Valilik Rahime Hatun Salonundaki `Gençlerin Kötü Alışkanlıklardan Korunması` toplantısı Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı. Vali Oduncu, toplantının iki gündem maddesi olduğunu ifade ederek, bu maddelerden ilkinin uyuşturucu ile mücadele diğerinin ise gençlere ve ailelere yönelik yapılacak çalışmalar olduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile mücadele konusunda koordinasyon kurulu oluşturulduğunu ve eylem planı hazırlandığını ayrıca Aile ve Gençlik Kurulu tarafından gençlere ve ailelere yönelik Osmaniye`de neler yapılabileceği konusunda bir ön hazırlık çalışması yapıldığını kaydeden Vali Oduncu, uyuşturucu eylem planı ve Aile ve Gençlik Kurulu`nun ön çalışmasının toplantıda değerlendirilerek, bir iş takvimi oluşturulacağını söyledi. 

EĞİTİM VE İLETİŞİM EKSİKLİĞİ SORUNLARA NEDEN OLUYOR

Vali Oduncu`nun konuşmasının ardından İl Etüt Proje Müdür Vekili Mehmet Sevgili, Aile ve Gençlik Kurulu?nun yaptığı çalışma hakkında sunum yaptı. Osmaniye?de yaş, evlenme-boşanma, suç oranları konusunda istatistik bilgiler veren Mehmet Sevgili, tespit edilen sorunların genelinin eğitim ve iletişim eksikliği nedeniyle ortaya çıktığını belirlediklerini ifade etti. Bu sorunların çözülebilmesi için aile içi eğitim seminerleri, evlilik okulu, sürekli veli seminerleri, okul sonrası hayatta başarı seminerleri, evrensel değerler seminerleri gibi seminerlerin düzenlenmesi gerektiğini belirten Mehmet Sevgili, şiddet olaylarının oldukça yaygın olduğunu, bu tür olayların önlenmesinde öfke kontrolü ve empati eğitiminin gerekli olduğunu, bu konuda düzenlenecek seminer, panel ve konferansların yararlı olacağını söyledi. 

ÖĞRETMEN VE İMAMLARDAN İLETİŞİM DESTEĞİ İSTENDİ

İlgili kurumların desteği ile düzenlenecek olan aile içi eğitim seminerlerinin her mahallede muhakkak surette yapılması gerektiğini ifade eden vali Oduncu, "Aile içinde oluşan sorunlara bakıldığında, sorunun odak noktasının iletişimsizlik olduğunu görüyoruz. İletişimsizlik sadece aile bireyleri arasında değil toplumumuzun genelinde yaşanan bir sorun. Eğer bu sorunu düzeltebilirsek, tarafların birbirine karşı davranışlarında anlayışın, nezaketin ön plana geçmesini sağlayabilirsek, pek çok sorunun çözüleceğine inanıyorum. Bu nedenle bu seminerler toplumumuzun bugünü ve geleceği açısından büyük önem arz ediyor? diye konuştu. Öğretmenlere bu noktada önemli bir görev düştüğünü belirten Vali Oduncu, ?Öğretmenlerimizi, çocuklarımıza sadece okuma-yazmayı öğreten kişiler olarak değil çocuklarımızı hayata ve geleceğe hazırlayan insanlar olarak görüyoruz. Aynı şekilde camilerimizde imamlarımızı ve Kuran kursu öğretmenlerimizi de sadece namaz kıldıran ve çocuklarımıza Kuran öğreten kişiler olarak değil cemaatin sorunları ile ilgilenen, gerekli şefkati gösteren insanlar olarak görüyoruz. Dolayısıyla aile içi iletişim sorunları başta olmak üzere iletişimsizlik kaynaklı sorunların çözümü konusunda yapacağımız çalışmalarda hem öğretmenlerimizin hem de cami imamlarımızın da destekleri gerekiyor" dedi. 

HEDEF UYUŞTURUCU SATIŞI VE KULLANIMINI SIFIRLAMAK 

Toplantının ikinci gündem maddesini oluşturan ?"Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı" sunumunu ise KOM Şube Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk yaptı. Eylem planının, stratejik hedef, arza yönelik ve talep azaltımına yönelik olmak üzere 3 ana başlıkta toplandığını kaydeden Şentürk, planın uyuşturucu satışını ve kullanımını sıfırlamayı hedeflediğini söyledi. 13 maddeden oluşan eylem planının 2014?2016 yıllarını kapsadığını ifade eden Şentürk, uyuşturucu mücadelesinde ilimizin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatlar ve tehditler başlıkları altında toplanan eylem planı hakkında bilgi verdi. Toplantının devamında Vali Oduncu, Kurum Müdürleri ile her iki toplantı gündem maddesi hakkında görüş alıverişinde bulundu. Vali Oduncu, Belediye, Emniyet, OKÜ, Yurt kur ve Valiliğe bağlı ilgili tüm birimlerin gençleri uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutma konusunda çalışma yapmalarını istedi. 

Haber:İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Güncel 25.10.2016 04:57:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

2

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

3

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

4

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

5

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

6

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

7

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

8

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

9

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

10

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi