Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay'da konuştu:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay'da konuştu:

HATAY - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) bünyesindeki yurtlara başvuracak öğrencilerle ilgili hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Bakan Bak, kentteki programları kapsamında, Hatay Valiliğini ziyaret etti, Vali Mustafa Masatlı ile basına kapalı görüştü.

Daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezi'nde "İl Değerlendirme Toplantısı"na katılan Bak, Hatay'ın depremlerden en çok etkilenen illerinde başında geldiğini söyledi.

Bak, yaraların sarılması için çaba gösterdiklerini belirterek, "Yaklaşan eğitim öğretim yılı nedeniyle özellikle deprem bölgesi illerimizde Kredi ve Yurtlar Kurumumuza başvuracak öğrencilerimizle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Durum tespiti yapıyoruz. Yaraları sarmak hepimizin ortak çabasıyla oluyor. Bu noktada Cumhurbaşkanı'mız da önümüzdeki günlerde tekrar deprem bölgesinde olacak. Kendisi 4-5 defa her bir ilimizi ziyaret etti. Yerinde takip ediyor." diye konuştu.

- "Gerekli yardımları ve düzenlemeleri yapmaya çalışıyoruz"

Amaçlarının süratle yerleşim alanlarını inşa etmek olduğunu anlatan Bak, şöyle devam etti:

"Sosyal hayatın devamı için gerekli çalışmalar var. Burada tabii Hatayspor'un Süper Lig'den izin istemesi ve yeniden bu sezonda da yoğun bir şekilde hazırlıklara başlaması önemli. İskenderunspor'un da aynı şekilde. Arkadaşlarımız bu noktada çaba gösteriyorlar. Hayatın akışının devam etmesi gerekiyor. Bu noktada da yönetici arkadaşlarımıza, hocalara ve teknik direktörlere teşekkür ederiz. Volkan Demirel Bey gerçekten önemli şekilde sürece katkısı oldu. Vekillerimiz burada önemli süreçleri yönettiler, herkese teşekkür ediyoruz. Biz de yaraları sarmak hem Hatayspor'a hem diğer takımlarımıza destek olmak için bakanlık olarak gerekli yardımları ve düzenlemeleri yapmaya çalışıyoruz."

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerekli destekleri verdiğini kaydeden Bak, şöyle konuştu:

"Öncelikle burada zarar gören spor tesislerini onarmak, yeni tesisler yapmak için burada Valiliğimiz ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzce hazırlanan bir brifing alacağız. Oradan da süratle sahada eyleme geçeceğiz. Diğer illerde de konteyner kentlerde çocuklar için seyyar havuzlar başta olmak üzere seyyar tesisler, spor alanları oluşturuyoruz. Hatta çocukları alıp spor salonlarına götürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yaz spor okullarını açtık. Çocukların normale dönmesi için de bu çabayı sağlıyoruz. Valiliklerimizle koordineli olarak çocuklarımızı kentlerden alıp salonlara, havuzlara götürüyoruz. Orada bir nevi rehabilite oluyorlar."

Bakan Bak, bugün Hatay'da şehrin dinamikleriyle görüşeceklerini ve sahada inceleme yapacaklarını söyledi.

Sürekli sahada, deprem bölgesinde olacaklarını aktaran Bak, "Bazı tesislerimizi ziyaret edeceğiz hasar görenlerle ilgili tespitlerimiz yapıldı. Biz süratle bunları onarmak veya yenisini yapmak için yol alacağız. Hem imarda hem inşaatta hem sağlıkta, sanayide, ticarette, bütün sektörlerde deprem bölgesini ayağa kaldırmak için hükümet olarak çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Bak, Hatayspor ve İskenderunspor ile diğer takımlara yeni sezonda başarı diledi.



Spor 20.07.2023 14:19:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Paralimpik sporcu Fırat, engelli bisikletçiler için yarışların gelişmesini istiyor

2

AKRA Gran Fondo Antalya, kentin güzelliklerinin tanıtılmasında önemli rol oynuyor

3

Alanyaspor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

4

Adana Demirspor-Galatasaray maçının ardından

5

Adana Demirspor sahasında Galatasaray'a 3-0 yenildi

6

Adana Demirspor Galatasaray maçından önemli anlar

7

AKRA Gran Fondo Antalya'nın tanıtım toplantısı yapıldı

8

Çukurova Basketbol Kulübünün adı, logosu ve temsil renkleri değişti

9

Alanya'da Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası'nın 1. etabı başladı

10

Kempo IKF Dünya Şampiyonası, Antalya'da başladı