‘Gezici Kütüphane Çalıştayı’ düzenlendi

‘Gezici Kütüphane Çalıştayı’ düzenlendi

‘Gezici Kütüphane Çalıştayı’ düzenlendi

Sincan Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce Sincan Kültür Merkezi’nde ‘Gezici Kütüphane Çalıştayı’ düzenlendi.
Sincan Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği iş birliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce Sincan Kültür Sanat Merkezi’nde ‘Gezici Kütüphane Çalıştayı’ düzenlendi. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ile çok sayıda milletvekili ve davetlinin katıldığı programda gezici kütüphaneler hakkında bilgi verildi. Gezici kütüphanelerin pandemide insanların ihtiyacını giderdiğini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ”İçerisinde bulunduğumuz yapı henüz açılmış değil. Gezici kütüphane meselesi pandemide çok daha farklı bir anlam
ifade etti. İnsanların evlerinden çıkmakta zorlandığı bu süreçte gezici kütüphaneler insanların adresine giderek kitap ihtiyaçlarını karşıladılar” diye konuştu.

“Türkler okumaz tezini çürüttük “
Kütüphaneye üye sayısının 6 bin 500’den 65 bine yükseldiğini belirten Ercan, “Yıldır öylesine işbirliği içerisinde çalışıyoruz ki başımızda gençlere, eğitime ve kitaba çok önem veren bir Cumhurbaşkanımız var. Çok faydalarını görüyoruz. Birlikte 7 tane kütüphane yaptık ve kütüphaneye üye olma sayısını 6 bin 500’den 65 bine çıkardık. Türkler okumaz tezini çürüttük. Bir şehir kütüphanesiyle bu işi taçlandırmak istiyoruz. Biz Sincan’ı kültürün, sanatın, sporun merkezi yapmak istiyoruz. Çalışmalarımızla 105 bin genç için ne yapsak azdır diyoruz. Sağlam adımlarla yürümeye devam etmek istiyoruz. Şimdiden çalıştaya katkı verecek bütün misafirlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Program müzik dinletisinin ardından sona erdi.


Güncel 2.03.2022 13:19:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri uygulama sınavına girdi

2

Adana'da yumurtadan 4 ayaklı civciv çıktı

3

Koruyucu aileliğini üstlendiği minik Ela'nın "süt annesi" oldu

4

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

5

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

6

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

7

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

8

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

9

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

10

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması