Gıda mühendisliği bölümü mezunlarına logo müjdesi

Gıda mühendisliği bölümü mezunlarına logo müjdesi

Gıda mühendisliği bölümü mezunlarına logo müjdesi

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve mezunları, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi logolarının yer alması hakkını kazandı.
Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programının yeterlilikleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirildi. 129 Lisans programı, diplomalarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) logolarının yer alması hakkini kazandı.
Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile birlikte Türkiye’de 2 Gıda Mühendisliği Bölümünün daha listede bulunduğunu belirten GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medeni Maskan, söz konusu programlardan mezun olan öğrencilerin yurt dışında diplomalarının daha hızlı tanınacağını, istihdam edilme imkanının artacağını belirterek, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacağını ifade etti.
Prof. Dr. Maskan, “Türkiye’deki 129 diploma programı mezunları, yükseköğretim ve üst ortaöğretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak otomatik tanınmasını sağlayacak. Avrupa Birliği’nde mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin direktif gereği, profesyonellerin sınır ötesi hareketini mümkün kılarak yurt dışında mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarını sağlayacak. Lizbon Antlaşması gereği akademik yeterliliklerin Avrupa’da ve Avrupa dışında tanınmasına imkân sağlayacak” diye konuştu.


Güncel 3.01.2022 19:41:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı

2

Akbank'tan KOBİ'lere otonom yapay zeka çözümleri

3

Auto Kale Ekspertiz 2026'da bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyor

4

TİM Başkanı Gültepe, Antalya'da "Bölgesel İhracat Buluşmaları"nda konuştu:

5

Alanya'da yaklaşık 20 aracın lastiklerinin kesilmesi güvenlik kamerasında

6

VakıfBank, Asya Altyapı Yatırım Bankasından 300 milyon dolarlık kredi sağladı

7

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "Doğurganlığın Korunması Sempozyumu" gerçekleştirildi

8

Antakya Belediye Başkanı Yapar, vatandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına davet etti

9

Hatay'da iş yerleri ve park halindeki araçlara zarar veren zanlı tutuklandı

10

Hatay'da otomobilin LPG tankı ve tavan döşemesinde kaçak ürünler bulundu