Gizemli hayırsever veresiye defterini satın aldı

Gizemli hayırsever veresiye defterini satın aldı

Gizemli hayırsever veresiye defterini satın aldı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde gizli bir hayırsever, ihtiyaç sahiplerinin 3-4 seneden beri ödeyemediği market borçlarının tamamını ödedi.
İsminin bilinmesini istemeyen bir hayırsever vatandaş, Eski Cami Mahallesi Muhtarı Burhan Erol’un işlettiği markete müşteri gibi geldi. Market işletmecisi Erol’a marketten veresiye alışveriş yapanların olup olmadığını ve borçlarını ödenip ödenemediklerini sordu. Markete 3-4 seneden kalma borcu bulunanların olduğunu öğrenen hayırsever vatandaş, veresiye defterindeki bütün alacakların hepsinin hesaplanmasını istedi. Mahallelinin bütün borçlarını ödeyen o hayırsever, örnek davranış sergileyip marketten ayrıldı.
Borcu ödenen kişilerin çok mutlu olduğunu aktaran Erol, “Bir vatandaş geldi ve yardımda bulunmak istediğini söyledi. Benden veresiye defterindeki borçların hepsini toplamamı istedi. Mahalle sakinlerimizin borçlarının tamamını kapattı. Borcunun ödendiğini öğrenen ihtiyaç sahibi aileler ilk önce bu duruma inanamadılar. Böyle bir iyiliğin yapıldığına çok şaşırıp, çok memnun oldular. Adını bile bilmediğimiz o iyi insandan Allah ondan razı olsun” diye konuştu.
O yardımseverin bir Hızır gibi markete gelip borçları ödeyip gittiğini ve ismini bile paylaşmadığını aktaran Aziz Özyahni, “Buraya Hızır gibi iyi kalpli birisi geldi. Bu markete borçları olan bütün insanların borçlarını ödedi gitti. Adını sanını da bilmiyoruz. Allah ondan razı olsun kesesine bereket” dedi.


Güncel 11.05.2021 14:29:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi