“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” Ankara tarihine ışık tutacak

“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” Ankara tarihine ışık tutacak

“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” Ankara tarihine ışık tutacak

Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabının yayımlanması için geri sayım başladı.
Gölbaşı tarihine dair pek çok detayın yer alacağı “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabı için çalışmalara başlayan Gölbaşı Belediyesi, adeta tarihi belge niteliği taşıyan kitabın hazırlıklarını sürdürüyor. Ankara tarihi ve kültürüne dair 50’ den fazla kitabı yayınlanan şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan tarafından yayına hazırlanan atlasa dair konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “ Amacımız Gölbaşı ilçesinin doğal ve kültürel varlıklarını, yaşanmış tarihini (Antik Çağlar, Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi), arkeolojik alanlarını ve eserlerini, yerleşmelerini (mezra, çiftlik, köy/mahalle), ekonomik ve ticari değerlerini, nüfus ve sosyal hayatı, eğitim kurumlarını, yöresel örf ve adetlerini (giyim-kuşam, yemek, halk kültürü) belge ağırlıklı ve görsel bir yayınla kamuoyuna tanıtarak, milli kültürümüze ve şehir kimliğine yazılı bir kaynak eser kazandırmak” dedi.

Tarihe ışık tutacağız
Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Gölbaşı’nın adeta saklı bir hazine olduğunu sözlerine ekleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Gölbaşımız doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihiyle de büyük önem taşıyor. Bu değerlerin nesillere doğru aktarılması amacıyla “Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabımızın çalışmalarına başladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, eserimizin tarihimize ışık tutmasını temenni ediyoruz” dedi.

Diyarlara yolculuk
“Gölbaşı Tarih ve Kültür Atlası” kitabını kaleme alan şehir tarihçisi Abdülkerim Erdoğan ise şunları söyledi: “Zengin jeolojik ve arkolojik alanlara sahip olan Gölbaşı coğrafyası, Ertuğrul Gazi ve aşiretine Söğüt yolculuğu öncesi yurt, Anadolu erenlerinden Seydî Yusuf’un sevgi ocağını yaktığı diyar olmuştur. Daha önce yayınlanan Tarih İçinde Gölbaşı kitabımız yeni belge, fotoğraf ve bilgilerle zenginleştirilerek yayına hazırlanacaktır.”


Güncel 11.02.2021 14:54:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi