Gönüllüler, yanan ormanlık alandaki çöpleri topladı

Gönüllüler, yanan ormanlık alandaki çöpleri topladı

Gönüllüler, yanan ormanlık alandaki çöpleri topladı

Kocaeli’de faaliyet gösteren Kocaeli Sportif Havacılık ve Aktif Doğa Sporları Derneği (KOSHADOS) üyeleri, Gebze ilçesinde yanan ormanlık alandaki çöpleri temizledi.
Marmara bölgesinin ilk orman yangını gönülleri olarak Gebze Orman İşletme Müdürlüğü tarafından eğitim ve sertifika alan KOSHADOS üyeleri, Gebze’de meydana gelen orman yangını sonrasında bölgeye giderek, geri planda ekiplere yardımcı oldu. Yangını söndürebilmek için yoğun bir şekilde çalışan ekiplere ayran ve su götüren gönüllüler, daha sonra ise küle dönen ormanlık alandaki çöpleri temizledi.
Yangın haberini alır almaz gönüllülerle birlikte bölgeye gittiklerini söyleyen KOSHADOS Başkanı Emre Polat, “Manavgat yangınlarından sonra Marmara bölgesinde oluşabilecek orman yangınlarına karşı dernek olarak neler yapabiliriz diye düşündük. Biraz araştırdığımız zaman Marmara Bölgesi’nde orman yangını gönüllüleri olmadığını fark ettik. Bunun üzerine Gebze Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte bir projeye imza attık. Proje çerçevesinde derneğimizin gönüllü olan üyeleri gruplar halinde yangın ve doğal afetler konusunda eğitimler aldı. Yaklaşık 250 gönüllümüz eğitimleri tamamlayarak bu konuda sertifika aldı. Gebze’de de orman yangını olduğunu duyunca elimizden geleni yapabilmek için hemen bölgeye gittik. Burada yangını söndürebilmek için yoğun çaba sarf eden ekiplerimize ayran ve su ikramında bulunduk. Elimizden geldiğince onların omuzlarındaki yükü hafifletmeye çalıştık. Son olarak da yangın sonrası meydana çıkan çöpleri tek tek toplayarak bölgeyi temizledik. Yangın, ekiplerimizin takdire şayan mücadelesiyle çok şükür büyümeden söndürüldü. Rabbim bu tarz afetleri tekrar yaşatmasın” dedi.


Güncel 11.08.2022 12:30:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

3

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

4

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

5

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

6

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

7

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

8

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

9

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Hatay'da gazetecilerle buluştu

10

Hatay merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı