Görgün: İstanbul Havalimanı Metrosunda ilk defa yerli ve milli bir sinyalizasyon sistemi kullanıldı"

Görgün: İstanbul Havalimanı Metrosunda ilk defa yerli ve milli bir sinyalizasyon sistemi kullanıldı

Görgün: İstanbul Havalimanı Metrosunda ilk defa yerli ve milli bir sinyalizasyon sistemi kullanıldı"

SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı’nın, “Sektör Profesyonelleri Eğitimleri” çerçevesinde ders veren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Pazar günü açılışı yapılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nda ilk defa yerli sinyalizasyon sisteminin kullanıldığını belirterek, “Havalimanın ikinci etabı olan Halkalı kısmının da yine sözleşmesi imzalandı. Aselsan çözümleri olacak” dedi.
SAHA MBA Yönetici Geliştirme Programı’nın, “Sektör Profesyonelleri Eğitimleri” çerçevesinde ilk dersi “Savunma Teknolojilerinin Sivil Yaşama Yansımaları” başlığı ile ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün verdi. “Savunma Teknolojilerinin Sivil Yaşama Yansımaları” başlığı ile ders veren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN’ın kuruluşundan bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Görgün, üniversite sanayi işbirliğine önem verdiklerini aktardı.
Pazar günü açılışı yapılan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu’nda ilk defa ASELSAN ve TÜBİTAK iş birliğinde hayata geçirilen yerli sinyalizasyon sisteminin kullanıldığını dile getiren Görgün,” 250 mühendisimiz gece gündüz çalıştılar. Hali hazırda Darıca-Gebze projesi yine ASELSAN’ın TÜBİTAK’la birlikte sinyalizasyon çözümleri kullanılıyor olacak. Havalimanın ikinci etabı olan Halkalı havalimanın da yine sözleşmesi imzalandı. Aselsan çözümleri olacak. Bunlar sadece sinyalizasyon değil. Bizim sistemleri sürücü, motor sistemleri tren kontrol yönetim bilgisayarı sistemleri uzun zamandır geliştirdiğimiz ürünler ve sistemler” dedi.


Güncel 24.01.2023 14:17:02 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta "Çocuk evleri sitesi yapımına destek" buluşması gerçekleştirildi

2

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Deniz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlanıyor

4

Adana'da bir evin istinat duvarı çöktü

5

Yeşilay Hatay Şube Başkanı İbrahim Kuyubaşıoğlu Belen ilçesinde ziyaretlerde bulundu

6

Hatay'da 4 mahalle kuduz nedeniyle karantinaya alındı

7

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Öz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

8

Alanya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

9

L'Oreal Türkiye "Bilim Kadınları İçin" programında genç kadınlarla buluştu

10

Alanya'da evinde 281 tarihi eser ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı