Görme engelli bireylerden öğrencilere ‘empati’ anlatımı

Görme engelli bireylerden öğrencilere ‘empati’ anlatımı

Görme engelli bireylerden öğrencilere ‘empati’ anlatımı

Aydın genelinde bin 67 görme engelli birey için kapsamlı çalışmalar yürüten Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, ortaokul öğrencilerini ağırladı.


Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi’ni ziyaret eden Efeler Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri görme engelli bireylerin sıkıntıları ve onlara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgi sahibi oldu.

Öğrencilerin ziyaretleri konusunda memnuniyetini dile getiren Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ise öğrencilere ‘empati’ kavramının önemini ve görme engelli bireylere nasıl kırmadan yaklaşılabileceği konusunda kısa bir bilgi verdi. Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da yaşayan engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların da anlatıldığı ziyaret sonunda öğrencilerde farkındalık oluşturuldu.

Geleceğin mimarı olan gençlerin kendilerini unutmayarak ziyaret ettikleri için teşekkür eden Başkan Özen; “Geleceğimiz olan çocuklarımızda, engelli bireylere karşı empatiyi aşılayarak farkındalık oluşturabilmeliyiz. Bugünkü ziyaret bizleri oldukça mutlu etti ve öğrencilerimizle güzel bir gün geçirdik. Onlara, empati kurmalarının önemini ve görme engelli bir bireyi kırmadan nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında bilgiler verdik. Ziyareti gerçekleştiren tüm öğrencilerimiz, idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrasında sazını eline alan öğrencilerin öğretmeni ve aynı zamanda Engelsiz Sanat Topluluğu Yönetmeni Ayhan Utlu, tarafından mini bir konser verildi.


Güncel 24.03.2022 08:54:01 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi