Görme engellilerin gönül gözüyle yaptıkları görenleri şaşırtıyor

Görme engellilerin gönül gözüyle yaptıkları görenleri şaşırtıyor

Görme engellilerin gönül gözüyle yaptıkları görenleri şaşırtıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde görme engellilerin gönül gözleri ile yaptıkları birbirinden güzel eserler görenleri şaşırtıyor.
Aydın Altınokta Körler Derneği işbirliğiyle Görsel Sanatlar Öğretmeni Begüm Tosun Akın tarafından verilen kurslarda, çamurdan heykel yapmayı öğrenen görme engelli vatandaşlar, dokunarak hissettikleri objeleri hayal güçlerini kullanarak adeta sanat eserine dönüştürüyorlar. Engellilerin yaptıkları eserlerin Engelliler Haftası kapsamında açılacak olan sergide Aydınlıların beğenisine sunulacağı belirtildi.
“Çok başarılılar”
Ücretsiz olarak verilen kurslarda, görme engelli bireylerin çok başarılı olduklarını ifade eden Görsel Sanatlar Öğretmeni Begüm Tosun Akın, proje aşaması hakkında bilgi verdi. Kurslara yaklaşık 2 ay önce başladıklarını belirten Akın; “Eşref Armağan’ın resim yapmasından çok etkilenmiştim. Bunu heykele dökmeliyim diye düşündüm ve bu kursu açmaya karar verdik. Altı Nokta Körler Derneği’ne bu projemiz ile gittik. Kısa zamanda kursumuzu açarak eğitimlerimize başladık. Şu anda 5 kişiyle projelerimizi ilerletiyoruz ama talep artıyor. Koronavirüs önlemlerini alarak, mesafe kurallarına uyarak çalışmalarımızı yapıyoruz ve öğrencilerimizle birebir iletişim kuruyoruz. Hepsi de çok başarılılar. Burada yaptığımız 3 boyutlu çalışmalarla onların hayal güçlerini canlandırmış oluyoruz. İlk etapta Aydın yöresine ait objelerin heykellerini yapıyorlar. Mayıs ayında da Engelliler Haftası’nda bu eserleri sergi düzenleyerek vatandaşların beğenisine sunacağız” dedi.
“Sergi ile taçlandıracağız”
Doğuştan görme engelli Türk ressam Eşref Armağan’ın kendilerine yol gösterici olduğunu ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ise, “Dünyada resim yapabilen tek engelli Eşref Armağan oldu. Biz bu yola çıkarken, neden bir Eşref Armağan Aydın’dan çıkmasın dedik. Burada görme engellilerin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Bizim asıl amacımız, resim ve heykel yapabilen, sanatın her dalında kendisini gösterebilen görme engellilerin sayısını arttırmak. Bu kursumuzu da sergi ile taçlandıracağız ve yaptığımız eserleri orada sergileyeceğiz” dedi.


Güncel 1.04.2021 09:50:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

2

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

3

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

4

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

5

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

6

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

7

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

8

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

9

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu: