“Görme” Esenyurt’ta sanatseverleri buluşturacak

“Görme” Esenyurt’ta sanatseverleri buluşturacak

“Görme” Esenyurt’ta sanatseverleri buluşturacak

Esenyurt Belediyesi, Ressam Raziye Cerit Albayrak’ın resimlerini Esenyurtlu sanatseverlerle buluşturacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak yapılacak olan “Görme” adlı resim sergisi, kadınların sorunlarını sanatsal bir dille gözler önüne serecek.

Ressam Raziye Cerit Albayrak’ın “Görme” adlı resim sergisi 5-8 Mart tarihleri arasında Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Esenyurtlu sanatseverleri bir araya getirecek. 5 Mart’ta açılışı yapılacak olan sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de gezilecek. Resimlerinde akademik ve gerçekçi bir üslup kullanan Ressam Albayrak, soyut ve sürrealist resimleriyle sanatseverlerin beğenisini kazanıyor.

Kadın konusunu sık sık tuvaline yansıtan Ressam Albayrak, “Görme” sergisi hakkında şöyle konuştu: “Elbette önce insanı ele almak gerekir. Ancak yaşadığımız, gözlemlediğimiz olaylar bize kadın sorununa yakın durmamız gerektiğini her seferinde belletiyor. En büyük yük ve en acı olaylar kadınlara ait oluyor. Bunun sanattaki yansıması bu anlamda çok önemli.”


Güncel 4.03.2022 12:07:22 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

2

Adana'da dağda mahsur kalan 3 kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

3

Hatay'da 90 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

4

Kahramanmaraş merkezli tefecilik operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

5

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

6

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

7

Koçfinans 30 yaşında

8

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

9

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

10

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu