Gözünden ve çenesinden yaralanan sokak kedisi tedavi edildi

Gözünden ve çenesinden yaralanan sokak kedisi tedavi edildi

OSMANİYE’de otomobil çarpması sonucu sol göz ve çene kısmından yaralanan sokak kedisi tedavi edildi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Tedavi Merkezinde ameliyat edilen kedi, yeniden yeme içmeye başladı. 
Düziçi ilçesinde araç çarpması sonucu yaralandığı tahmin edilen sokak kedisi, tedavisi için Osmaniye’ye transfer edildi. Getirildiği HAYTAP Tedavi Merkezinde Veteriner hekim Ali Laçinbala tarafından muayene edilen kedinin, sol göz küresinin tamamen vücut dışında ve alt çenesinin ise ortadan ikiye kırılmış olduğu belirlendi. Ameliyata alınan sokak canının, göz küresi temizledikten sonra yerine sabitlenip, göz kapakları ile tekrar dışarıya çıkmasının önüne geçildi. Çene ise plak vida sistemi kullanarak karşılıklı olarak sabitlendi. Yoğun bakım ünitesinde bir süre gözlem altında tutulan sokak kedisi, yeniden yeme içmeye başladı. 
Veteriner Hekim Ali Laçinbala, 2 yıl önce Osmaniye'de kurulan HAYTAP Tedavi Merkezi’nde bugüne kadar yüzlerce kırık operasyonu, binlerce kısırlaştırma ve dâhiliproblemi olan pek çok sokak hayvanına "ikinci bir yaşam hakkı" vermek adına tedavilerinin yapıldığını ifade etti. 
Kedinin tedavisi hakkında bilgi veren HAYTAP Başkan yardımcısı Ali Laçinbala, vakalardaki en acı tablonun çarpıp kaçma vakaları olduğunu belirtirken, “Bu merkezi iyi ki kurduk düşüncesi tüm temsilcilerimizde ve yönetim kurulumuzda onaylandı. Türkiye'nin başka noktalarına da bu tip merkezleri kurmamızın elzem olduğuna bir kez daha kanıtlamış oldu. Düziçi Belediyesi tarafından HAYTAP Tedavi Merkezine transfere yapılan kedimizin yapılan muayenesinde sol göz küresi tamamen vücut dışında ve alt çene ortadan ikiye kırılmış vaziyetteydi göz küresini temizledikten sonra yerine sabitledik ve göz kapakları ile tekrar dışarıya çıkmasının önüne geçtik. Çene kadar için plak vida sistemi kullanarak karşılıklı olarak sabitledik. Ölümcül darbeyi kafa kısmından aldığını düşündüğümüz kedimizin çenedeki kanamadan dolayı solunum sisteminde de ciddi sıkıntıları mevcut yoğun bakım ünitesinde takibini yaptığımız bir yaşlarındaki kedinin beslenme problemi de olduğundan dolayı özel bir yoğun bakım maması ile beslenmesi sağlanıyor. Bir lokma ekmek bir kap su için yaşam mücadelesi veren bu canlar yazın sıcaktan kışın soğuktan ve yağmurdan kaçmak için araç altlarına girebiliyorlar. Araçlarımıza binerken biraz daha dikkat edelim. Kaputa vuralım kornaya basalım.” Dedi.



Osmaniye 15.09.2023 19:37:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü