GRAFİKLİ - YPG/PKK'ya mayısta ağır darbe

GRAFİKLİ - YPG/PKK

GRAFİKLİ - YPG/PKK'ya mayısta ağır darbe

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Türkiye'nin baris, huzur ve güvenligini bozmak için bebek ve çocuklari dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik mayista düzenlenen basarili operasyonlarda, aralarinda örgütün sözde sorumlularinin da bulundugu 70 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahli Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), Jandarma Genel Komutanligi ve Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Baskanliginin, ülkenin huzur ve kardesligini bozmaya çalisan terör örgütlerine yönelik amansiz takibi, güvenlik korucularinin da destegiyle kararlilikla devam ediyor.

Gece gündüz demeden sehir merkezleri ile kirsal alanlarin yani sira yurt disinda da teröristlerin pesini birakmayan, olumsuz hava kosullari ve zorlu arazi sartlarina ragmen haftalarca kirsalda kalarak operasyonlarini sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya ilkbaharin son ayi mayista da agir darbe vurdu.

AA muhabirinin derledigi bilgilere göre, 1-31 Mayis tarihlerinde yurt içi ve disindaki operasyonlarda, aralarinda sözde sorumlularin da bulundugu 70 terörist etkisiz hale getirildi.

Eli kanli terör örgütü PKK ve gençlik yapilanmasina yönelik birçok ilde bu süreçte düzenlenen operasyonlarda gözaltina alinan 104 süpheliden 21'i tutuklandi.

Güvenlik güçleri, yurt içi ve disinda terör unsurlarini yok etmek için çalismalarini ara vermeden sürdürüyor.

Mayista terör örgütü YPG/PKK'nin saldirilarinda 5 güvenlik görevlisi ile 2 Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi sehit oldu, yaralanan 7'si güvenlik görevlisi 8 kisi tedavi altina alindi.

- Siviller ve sehitlerin kani yerde kalmadi

Ankara Kumrular'da 9 yil önce bomba yüklü otomobille düzenlenen, 5 kisinin hayatini kaybettigi, çok sayida yaralananin oldugu terör saldirisinin süphelisi PKK'li terörist Diyarbakir'da 1 Mayis'ta yakalanarak tutuklandi.

Agri'nin Dogubayazit ilçesi kirsalinda 6 Mayis'ta etkisiz hale getirilen 5 teröristten birinin Içisleri Bakanliginin "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan, 500 bin liraya kadar ödülle aranan, örgütün sözde Agri Dagi grup sorumlusu "Piro Serhat" kod adli Özer Ince ile sözde Agri Dagi genel sorumlusu Nevzat Pirbudak oldugu bildirildi.

Bu teröristlerin, Dogubayazit'ta 2 Mart'ta gümrük muhafaza müdürlügüne ait servis aracina düzenlenen ve Gürbulak Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdür Yardimcisi Ramazan Turan ile 2 personelin sehit düstügü roketatarli saldirinin failleri oldugu belirlendi.

Tunceli'nin Ovacik kirsalinda 7 Mayis'ta jandarma komando birliklerinin operasyonuyla etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin gri kategoride yer alan "Mahsum" kod adli Mehmet Fatih Demir oldugu saptandi. Teröristin, Nazimiye Ilçe Emniyet Amirligi ve Ilçe Jandarma Komutanligina 22 Agustos 2016'da düzenlenen saldirida Jandarma Uzman Çavus Murat Durmaz'in sehit edilmesi eylemine katildigi ögrenildi.

- PKK'nin sözde Herekol karargahi çöktü

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Siirt'teki Herekol Dagi'nda biri sözde sorumlu, 5 teröristin etkisiz hale getirildigini, böylece örgütün buradaki sözde karargahinin çöktügünü bildirdi.

Soylu, 30 Mayis'ta Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Herekol daglarindan JÖH ve PÖH’lerimizden haberler var, 5 terörist etkisiz hale getirildi. Birisi sözde Herekol sorumlusuydu. Ama en önemlisi Çemçe grubu yok edilmisti, simdi de sözde Herekol karargahi çöktü." ifadelerini kullandi.

Soylu, 31 Mayis'ta da terör örgütü PKK'nin sözde Kazan Vadisi sorumlusunun da aralarinda bulundugu 3 teröristin etkisiz hale getirildigini duyurdu.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, geçen yil, Jandarma Astsubay Kidemli Çavus Ercan Sanca ve Jandarma Uzman Çavus Mehmet Sait Baris'in sehit düstügü saldirinin failleri oldugu kaydedildi.

Bitlis Sehi Ormanlari bölgesinde 31 Mayis'ta etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, Bitlis Merkez Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yarbay Zafer Akkus'un sehit edildigi saldirinin faillerinden "Doktor-Kendal" kod adli Veysel Altun, digerinin de "Sores Tatvan" kod adli Adem Çelebi oldugu belirlendi.

- Mayistaki bazi terör saldirilari ise söyle:

- Bitlis'te 2 Mayis'ta teröristlerle çikan çatismada 2 jandarma uzman çavus sehit oldu, 4 jandarma uzman çavus hafif yaralandi.

- Van'da 14 Mayis'ta Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini tasiyan araca yönelik uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldirida, 2 kisi hayatini kaybetti, yaralanan bir kisi hastaneye kaldirildi.

- Kars'in Kagizman ilçesinde 18 Mayis'ta teröristlerle çikan çatismada 1 asker sehit oldu, 2 asker yaralandi.

- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 30 Mayis'ta teröristlerce düzenlenen saldiri sonucu 2 asker sehit düstü, yaralanan 1 asker tedavi altina alindi.



Yurt Dünya 3.06.2020 11:21:13 0
Anahtar Kelimeler: grafikli - ypg/pkk'ya mayısta ağır darbe

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

2

Hatay'da 3 bin 10 paket kaçak sigara ele geçirildi

3

Hatay'da depremlerde aldığı hasarın ardından restore edilen cami ibadete açıldı

4

Adana'da trafik kazası tatbikatı yapıldı

5

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

6

Hatay'da tarihi binada çıkan yangının nedeni araştırılıyor

7

Gazipaşa'da gümrük kaçağı 1500 güneş gözlüğü ele geçirildi

8

İskenderun ve Samandağ'da Hıdırellez etkinliği düzenlendi

9

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

10

Antalya'da İl Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı