GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ

Osmaniye'de, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı doğrultusunda, Vali Ömer Faruk Coşkun'un eşi Sevilay Coşkun'un öncülüğünde yürütülen "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum" projesi kapsamında, alanında uzman kişiler tarafından bilinçlendirme ve farkındalık arttırma toplantıları sürüyor. Bu kapsamda, Yunus Emre İlkokulunda yapılan eğitim toplantısına Vali eşi Sevilay Coşkun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, yaptığı konuşmada, çalışma grubunun Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden iki öğretim görevlisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iki öğretmen, İl Sağlık Müdürlüğü’nden iki doktor, İl Emniyet Müdürlüğü’nden iki polis memuru, ŞÖNİM’ den bir psikolog, bir sosyal çalışmacı ve bir sosyologdan oluştuğunu ifade ederek, “Osmaniye Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Anadolu irfanında müstesna bir yere sahip olan kadınların ve tüm bireylerin toplumda etkin bir rol alması, toplumla uyum içinde yaşayabilmesi, haklarını bilmesi ve kullanabilmesi için farklı hedef kitlelere yönelik farkındalık çalışmalarımız sürdürülecektir. Ailenin korunması, kadının güçlendirilmesi, varoluşsal değerine yönelik farkındalığının arttırılması, sevgi, saygı, merhamet gibi tüm ahlaki meziyetlerin toplumumuzda vücut bulmasını sağlamayı hedefliyor ve eğitim çalışmamızın verimli olmasını temenni ediyorum." dedi. Coşkun, 2018 yılı Nisan ayından itibaren başlatılan proje kapsamında 1099 kişiye eğitim verildiğini kaydetti.
Programda, toplumsal cinsiyete dayalı çocuk gelişimi, okul-aile-çocuk ilişkisi, erken yaşta evlilik ve kadın sağlığı, öfke kontrolü ve aile içi iletişim, kadına yönelik şiddetle mücadele, aile içi şiddetin önlenmesinde emniyetin rolü konularında vatandaşlara bilgi verildi.



Osmaniye 26.10.2019 14:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği