GÜNCELLEME - Güleda Cankel cinayetiyle ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı

GÜNCELLEME - Güleda Cankel cinayetiyle ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı

GÜNCELLEME - Güleda Cankel cinayetiyle ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı

ISPARTA (AA) - Isparta'da 19 yasindaki üniversite ögrencisi Güleda Cankel'in biçaklanarak öldürülmesine iliskin davada, üçüncü durusma görüldü.

Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu sanik Zafer Pehlivan, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile dahil oldu. Durusmaya, Güleda Cankel'in babasi Mustafa Cankel ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsaminda taraflar haricinde salona baska kimsenin alinmayacagini açikladi. Bunun üzerine durusmayi takip etmek için gelen CHP Mugla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay, duruma tepki gösterdi.

Durusmada sanik avukati, mahkeme heyetine dilekçe vererek "reddihakim" talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "reddihakim" talebinin Isparta 2. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan degerlendirilmesi gerektigini belirterek, sanigin tutukluluk halinin devamina karar verip durusmayi 20 Agustos'a erteledi.

Cankel ailesinin avukati Alev Öztürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, sanik vekili tarafindan "reddihakim" talep edildigini hatirlatti.

Bunun tamamen yargilamayi uzatmaya, adaleti geciktirmeye yönelik oldugunu, cezanin biraz daha geç alinmasi için bu dilekçenin verildigini düsündüklerini aktaran Öztürk, "Tabi ki hiçbir seyi degistirmeyecek, ortada tek bir gerçek var. Katil zanlisi tarafindan 19 yasindaki Güleda Cankel vahsice tasarlanarak öldürülmüstür. Istedikleri kadar süre kazanmaya çalissinlar." dedi.

Isparta Baro Baskani Ünsal Çankaya ise kadina yönelik siddetin önlenmesi için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladi.

Kadin Meclisleri Isparta temsilcisi Fadime Aksahin de Güleda Cankel'in erkek arkadasindan ayrilmak istedigi için öldürdügünü savundu.

- Olay

Isparta Fatih Mahallesi'nde 19 Kasim 2019'da bir apartta kalan Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi Fotografçilik Bölümü birinci sinif ögrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadasi Zafer Pehlivan tarafindan biçaklanarak öldürülmüstü.

Mütalaasini açiklayan durusma savcisi, sanigin, maktulü tehdit etme, dövme, bogma, biçaklama ve ona mektup yazma gibi gerekçelerle olayi planladigini ancak canavarca hisle gerçeklestirmedigini belirterek, Pehlivan'in "tasarlayarak öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etmisti.



Yurt Dünya 30.06.2020 14:41:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya galibiyeti coşkuyla kutlandı

2

Akdeniz Üniversitesinden 8 bin 864 öğrenci mezun oldu

3

Türkiye-Avusturya maçı, Adana, Mersin ve Hatay'da dev ekranlardan izlendi

4

Adana'da çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

5

Kahramanmaraş'ta binanın giriş katındaki depoda çıkan yangın söndürüldü

6

"Maraş sumak ekşi külü" Kahramanmaraş'ın 30. tescilli ürünü oldu

7

Antalya'da ekmek fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

8

GÜNCELLEME - Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

9

Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

10

Adana'da motosiklet sürücüsü yola çıkan yılan için trafiği durdurdu