GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale 2. gününde sürüyor

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale 2. gününde sürüyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde dün çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Çamlıbel Mahallesi kırsalında ormanlık alanda dün akşam üzeri çıkan yangını söndürmek için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yangına, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 helikopter, 17 itfaiye, 38 arazöz, 7 ilk müdahale aracı, 10 su tankı, 15 iş makinesi ve 600'den fazla personelle müdahale ediliyor.

Çalışmalara Şanlıurfa, Adıyaman, Kayseri, Osmaniye, Gaziantep, Konya ve çevre illerden gelen arazözlerle iş makineleri de destek veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ciddi bir yangınla karşı karşıya olunduğunu, tüm kurumların seferber olduğunu söyledi.

Görgel, şöyle devam etti:

"Dün 2 helikopterimiz vardı, bugün 6 helikopterle yangına müdahale ediliyor. Kahramanlarımızdan Allah razı olsun, gezdiğimiz her bölgede yangını söndürmek için çalışıyorlar. Toplamda 3 ev ve 1 ahır yandı. Onun dışında bir kaybımız yok çok şükür. Yangının söndürüldüğü bölgelerde boşaltılan evlerimizde de vatandaşlarımız tedbirli bir şekilde hanelerine geçmeye başladı."



Yurt Dünya 27.07.2025 22:18:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da kalp krizi sonucu ölen polis memurunun cenazesi defnedildi

2

Hatay'da kayıp balıkçıyı arama çalışmaları 9 gündür devam ediyor

3

Hatay'da sis etkili oldu

4

Mersin'de Türk sanat müziği konseri verildi

5

Antalya'da düzenlenen "9. Geleneksel Şehit Aileleri Buluşması" sona erdi

6

Antalya'da böbrek hastalarına evde diyaliz tedavisi uygulanıyor

7

Cezaevine girmesine neden olan uyuşturucu bağımlılığından Yeşilay sayesinde kurtuldu

8

Tek elle telefon kullanımı el ve bilek sorunlarına davetiye çıkarıyor

9

Obezite görme bozukluklarına da neden olabiliyor

10

Akdeniz Belediyesinden lise öğrencilerine kaynak kitap desteği