GÜNCELLEME - Üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldüren sanığa müebbet hapis cezası

GÜNCELLEME - Üniversite öğrencisi Güleda Cankel

GÜNCELLEME - Üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldüren sanığa müebbet hapis cezası

ISPARTA (AA) - Isparta'da 19 yasindaki üniversite ögrencisi Güleda Cankel'in biçaklanarak öldürülmesine iliskin davada tutuklu sanik Zafer Pehlivan, müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Pehlivan, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Salonda genç kizin babasi Mustafa Cankel ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Son sözü sorulan sanik Pehlivan, cinayeti tasarlamadigini iddia etti.

Sanik, "Bogazini siktigimi hatirliyorum, gerisini hatirlamiyorum. Acili ailesinden özür diliyorum." dedi.

Mütalaasini yenileyen durusma savcisi, sanigin, maktulü tehdit etme, dövme, bogma, biçaklama ve ona mektup yazma gibi gerekçelerle olayi planladigini ancak canavarca hisle gerçeklestirmedigini belirtti. Pehlivan'in "tasarlayarak öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanik Zafer Pehlivan'a "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasi verdi.

- Karara tepki gösterildi

Durusma sonrasi adliye önünde gazetecilere açiklamada bulunan Cankel ailesinin avukati Alev Öztürk, beklemedikleri bir kararla karsilastiklarini söyledi.

Mahkeme heyetinin dosyadaki mevcut durumu "tasarlamak" yönünden yeterli bulmadigini anlatan Öztürk, "Bizim açimizdan kesinlikle kabul edilebilir bir karar degil." degerlendirmesinde bulundu.

Sanigin cinayeti tasarlayarak yaptigini ortaya koyan kendi el yazisiyla yazdigi mektuba ragmen agirlastirilmis hapis cezasina hükmedilmedini kaydeden Öztürk, "Mücadelemiz kesinlikle bitmedi. Bunun istinaf ve Yargitay asamasi var. Katil hak ettigi cezayi alana kadar vazgeçmeyecegiz. Ailenin yüzüne nasil bakacagimi ve bunu nasil izah edecegimi bilmiyorum." diye konustu.

Öztürk, olayda ihmalleri oldugunu düsündükleri kamu görevlileri hakkinda suç duyurusunda bulunduklarini bildirdi.

- "Insallah istinaf mahkemesinden dosyamiz döner"

Öldürülen genç kizin babasi Mustafa Cankel de saniga agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilmesini beklediklerini ifade etti.

Karara tepki gösteren Cankel, "Bir tane agirlastirilmis müebbet hapis cezasi degil, on tane verilse bizi kendimize getiremez. Bu sekilde cinayetlerin önü açilmis ve bir nevi af addedilmis olmasi anlamina gelir. Insallah istinaf mahkemesinden dosyamiz döner ve sanik hakkettigi cezayi alir." seklinde konustu.

Durusmayi takip etmek için gelen CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka ise verilen karardan dolayi çok üzgün oldugunu dile getirdi.

Bazi kadin platformu temsilcileri adliye önünde slogan atarak karara tepki gösterdi.

- Olay

Isparta Fatih Mahallesi'nde 19 Kasim 2019'da apartta kalan Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi Fotografçilik Bölümü birinci sinif ögrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadasi Zafer Pehlivan tarafindan biçaklanarak öldürülmüstü.

Katil zanlisi Pehlivan hakkinda "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlanmisti.



Yurt Dünya 20.08.2020 15:14:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya galibiyeti coşkuyla kutlandı

2

Akdeniz Üniversitesinden 8 bin 864 öğrenci mezun oldu

3

Türkiye-Avusturya maçı, Adana, Mersin ve Hatay'da dev ekranlardan izlendi

4

Adana'da çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

5

Kahramanmaraş'ta binanın giriş katındaki depoda çıkan yangın söndürüldü

6

"Maraş sumak ekşi külü" Kahramanmaraş'ın 30. tescilli ürünü oldu

7

Antalya'da ekmek fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

8

GÜNCELLEME - Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

9

Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

10

Adana'da motosiklet sürücüsü yola çıkan yılan için trafiği durdurdu