Gündüz koşu pistinde gece çay servisinde ter döküyor

Gündüz koşu pistinde gece çay servisinde ter döküyor

Gündüz koşu pistinde gece çay servisinde ter döküyor

ADANA (AA) - FIKRET KAVGALI - Adana'da gece tablada çay servisi yaparak geçimini saglayan 57 yasindaki Ahmet Çaykara, gündüz de amatör olarak yaptigi kosu antrenmaniyla halk kosularina hazirlaniyor.

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpasa Mahallesi Sular mevkisindeki küçük tezgahinda çaycilik yapan Çaykara, günün kararmasiyla açtigi ekmek teknesinde sabah ezanina kadar hizmet veriyor.

Günün ilk isiklariyla tezgahini kapattiktan sonra bisikletiyle Yasar Kemal Yürüyüs Parkuru'na kadar pedal çeviren Çaykara, burada da her gün 15 kilometre kosarak halk kosularina hazirlaniyor.

Bugüne kadar Türkiye'nin farkli kentlerinde düzenlenen birçok halk kosusuna katilan Çaykara, hem isini hem de sporu bir arada yürütüyor.

Halk kosularinda toplam 7 madalya kazanan Çaykara, en iyi derecesini 7. Göbeklitepe Kurtulus Kosusu'nda erkekler 50-54 yas grubunda üçüncülük alarak elde etti.

Çaykara, AA muhabirine yaptigi açiklamada, agabeyinin 1985 yilinda kendisine devrettigi tablada 35 yildir çaycilik yaptigini söyledi.

Bir arkadasinin tavsiyesi üzerine de 17 yil önce spora basladigini ifade eden Çaykara, o günden bu yana hem isini hem de sporu bir arada yaptigini kaydetti.

- "35 senedir gecem gündüz, gündüzüm de gecem olmus"

Sabaha kadar ayakta olmasina ve yorulmasina ragmen bir gün olsun kosmayi birakmadigini dile getiren Çaykara, söyle devam etti:

"Sabah burayi kapatirim ondan sonra antrenmanima giderim. Saat 6 gibi kosu alaninda olurum. Her gün en az 15 kilometre kosar, ondan sonra eve giderim. Gecenin yorgunlugunu spor sayesinde dagitiyorum. Spora gittigim zaman bütün yorgunlugumu unutuyorum. Spor stresimi ve yorgunlugumu aliyor. 57 yasindayim iste hayatimiz bu sekilde gelip gidiyor. 35 senedir benim gecem gündüz, gündüzüm de gecem olmus. Elimiz ayagimiz tuttugu sürece Allah'in izniyle elden ayaktan düsmedigim sürece bu isimize de devam edecegiz."

Çok sevdigi çayciligin yani sira sporun da hayatinin vazgeçilmezi oldugunu aktaran Çaykara, elinden geldigi kadar halk kosularina katilmaya çalistigini söyledi.

Çaykara, Türkiye'nin farkli kentlerinde katildigi bazi kosularda derece de elde ettigini ve madalya aldigini belirtti.

Sami Çakmakçi da 22 yildan bu yana arkadaslariyla çay içmeye Çaykara'nin tablasina geldigini, onun çaliskanliginin ve sporcu kisiliginin takdire sayan oldugunu kaydetti.




Yurt Dünya 5.10.2020 11:59:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta Çerkes sürgününün 160. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi

2

Antalya'daki Çerkesler, 160. yılında soykırımı ve sürgünü andı

3

Mersin'deki kurultay yapay zeka ve sinyal işleme alanlarında öğrencilere bilimsel fırsatlar sundu

4

Eğirdir Gölü'nde bulunan el bombaları gölden temizlendi

5

Mersin'de devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

6

Burdur'da Afet ve İtfaiye Oyunları Yarışması düzenlendi

7

Antalya'da bir kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyede

8

Samandağ'da larva ve uçkuna karşı ilaçlama yapıldı

9

Altınözü 2. Kitap Fuarı açıldı

10

Toroslar Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurdu