Güney Koreli vakıf, düzenleyeceği festivalin gelirini depremzedelere bağışlayacak

Güney Koreli vakıf, düzenleyeceği festivalin gelirini depremzedelere bağışlayacak

Güney Koreli vakıf, düzenleyeceği festivalin gelirini depremzedelere bağışlayacak

ANTALYA - Kore Kültür Merkezi ve Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisince, Antalya'da depremzedeler yararına düzenlenecek "K-Müzik Festivali"nde sanatçılar sahne alacak, ülkenin yemekleri tanıtılacak.

Kore Kültür Merkezi Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Nihat Çevik ile beraberindekiler, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Çevik, 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin ardından Güney Kore'den arama kurtarma ekiplerinin Türkiye'ye gelerek destek verdiğini söyledi.

İnsani yardımların da yapıldığını aktaran Çevik, 16 Temmuz'da Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda depremzedelere destek için Güney Koreli sanatçıların "ebedi dost" sloganıyla bir araya geleceği festival düzenleyeceklerini aktardı.

Festivalde Güney Koreli müzik gruplarının sahne alacağını vurgulayan Çevik, konser öncesi Kore mutfağının lezzetlerinin sergileneceğini, kentte konaklayan depremzedelerin ziyaret edileceğini ifade etti.

Vakıf olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla depremzedeler için festivali organize ettiklerini vurgulayan Çevik, "Festivalden elde edilecek tüm gelir depremzedelere aktarılacak. Kore mutfağının sunularını Türk halkına ulaştırmaya çalışıyoruz. Kore hükümeti ile Türkiye'nin geçmişi uzun yıllara dayanıyor. Geçmişte Kore'nin mücadelesinde Türkiye omuz omuza yer aldı. Onun için Türkiye'ye her zaman maddi ve manevi desteğini sunmaya çalışıyor." diye konuştu.



Yurt Dünya 12.07.2023 18:17:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı