Güvenli turizmin ilk tur şirketi denetimlerini RoyalCert gerçekleştirdi

Güvenli turizmin ilk tur şirketi denetimlerini RoyalCert gerçekleştirdi

Güvenli turizmin ilk tur şirketi denetimlerini RoyalCert gerçekleştirdi

ISTANBUL (AA) - Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi kapsaminda tur ve transfer araçlari için de denetim baslatildi. Türkiye genelindeki ilk denetimler Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan yetkilendirilen RoyalCert Türkiye tarafindan gerçeklestirildi.

RoyalCert Türkiye Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri'nden yapilan açiklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Saglik, Ulastirma ve Altyapi, Içisleri ve Disisleri bakanliklarinin katkilari ve sektör paydaslarinin is birligiyle baslatilan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi'na bazi ilaveler yapildi.

Bakanlik, "Tur ve Transfer Araçlari için Kriterler" basligiyla yeni bir kriter formu yayimlayarak tur ve transfer araçlarinin da Güvenli Turizm Belgesi almasinin önünü açti.

Salgin süresince uygulanacak esaslarla ilgili yayimlanan genelgedeki kriterler, tasinacak yolcunun sagligini en üst düzeyde korumayi ve tüm araçlarda Kovid-19'a karsi önlem almayi amaçliyor. Bu kapsamda araçlar; hijyen, sosyal mesafe, çalisan ve misafir sagligi gibi farkli konularda denetleniyor.

Tur ve transfer amaçli kara yolu tasitlarinda uygulanacak esaslarla ilgili yayimlanan genelge sonrasi Türkiye genelindeki ilk denetimler, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan yetkilendirilen RoyalCert Türkiye tarafindan gerçeklestirildi.

Antalya ve Istanbul'da 5 büyük firmanin denetimleri RoyalCert Türkiye Genel Müdürü Ömür Aydin ve 4 uzman denetçi tarafindan yapildi. Denetlenen Aker Otobüs Isletmesi AS, Derya Tur Uluslararasi Otobüs Isletmesi AS, Via Transport, Sümer Seyahat ve Türkkan Turizm "Güvenli Turizm Belgesi" aldi.

Öte yandan, TOBB Karayolu Yolcu Tasimaciligi Meclis Baskani Mustafa Yildirim da denetim sahasini ziyaret ederek tetkikleri yerinde gözlemledi.


- "Yerli ve yabanci ziyaretçilerin içi rahat olacak"


Açiklamada görüslerine yer verilen RoyalCert Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Alphan Namli, Kültür ve Turizm Bakanligi'nin programa ekledigi yeni baslikla birlikte hemen çalismaya basladiklarini ve ülke genelindeki ilk denetimleri gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin uygulamaya koydugu Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi'nin dünyanin en detayli hazirlanmis güvenli turizm standardi oldugunu vurgulayan Namli, sunlari kaydetti:

"Bakanligimiz programi genisleterek tur ve transfer araçlari için yeni kriterler belirledi. Kara yoluyla yapilan tur ve transfer tasimaciliginda insan sagligini en üst seviyede koruma ve tüm araçlarda salginla ilgili önlemlerin alinmasini saglamayi amaçlayan kriterler sayesinde yerli ve yabanci turistlerin içi rahat olacak. Türkiye, turizm sektörüne yönelik attigi bu adimlarla yeni normale geçis sürecinde dünyada öne çikiyor."

Namli, ülke genelinde otel ve restoranlarin yani sira tur ve transfer araçlarinin da denetimine yogun talep oldugunu, isletmelerin bir an önce Güvenli Turizm Belgesi almak istediklerini aktardi.



Politika 9.06.2020 11:49:36 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, depremzede annelerle buluştu

2

Bakan yardımcıları Karaloğlu ve Serim, Katar Devlet Bakanı Al Khater ile Mersin'de görüştü

3

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş'ta konuştu:

4

CHP İl Başkanı Tanburoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Osmaniye'de konuştu:

7

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Antalya Valiliğini ziyaret etti

8

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

9

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

10

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi