Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresi yenileniyor

Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresi yenileniyor

Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresi yenileniyor

Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresi, Altındağ Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun bir şekilde yenileniyor.
Başkentin manevi mimarı Hacı Bayram Veli’nin, Solfasol Mahallesi’nde doğduğu ev ve çevresi Altındağ Belediyesi tarafından ihya ediliyor. Bölgenin tarihi ve kültürel yapıya uygun olarak yeniden ayağa kalkmaya başladığını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Ankara’mızın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’nin, Solfasol’de bulunan doğduğu evi ile çevresini ihya ederek, tarihi ve kültürel dokuya uygun bir merkez haline getiriyoruz. Bölgede çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor” dedi.
Manevi değeri çok büyük olan bu mirasa sahip çıkmanın kendileri için bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Balcı, “Burası bakıma ve onarıma ihtiyacı olan bir alandı. Bu alana sahip çıkmazsak yok olabilirdi. Buna gönlümüz asla razı olmazdı. Bu nedenle ne gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. İnşallah Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve çevresini yaptığımız çalışma ile ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Balcı, “Hacı Bayram Veli’nin dünyaya gözlerini açtığı evin çevresinde bulunan metruk yapıları bir bir temizledik. Bölge güzel bir görüntüye kavuştu. Sadece Ankara’nın değil, Türk tasavvuf tarihinin en büyük ve en önemli mimarlarından biri sayılan Hacı Bayram Veli’nin dünyaya gözlerini açtığı bu yer bizim için çok değerli bir miras. Eğitim ve kültür çalışmalarının da yapılacağı bölge Hacı Bayram Veli Külliyesi olacak. Bu bölgenin ziyaretçilerin uğrak mekanları arasında yer almasını hedefliyor, bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz” diye konuştu.


Güncel 18.03.2023 12:02:02 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 3 - Antalya'da devrilen yolcu otobüsündeki ölü sayısı 10'a yükseldi

2

Amed Sportif Faaliyetler - Adana Demirspor maçının ardından

3

GÜNCELLEME 3 - Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

4

AK Parti'li Çelik: İran'a bir dış müdahale çok daha kötü sonuçlar doğuracaktır

5

Osmaniye’de Şehit Kadir Dingil İçin Mevlid Programı Düzenlendi

6

AK Parti Sözcüsü Çelik, Osmaniye'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu:

7

1825 rakımlı Alacabel'de yarıyıl tatilinin son günü ziyaretçi yoğunluğu

8

Alanya'da denizde erkek cesedi bulundu

9

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu: (2)

10

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi