Hak-İş Genel Başkanı Arslan: “Bizim geldiğimiz medeniyet, kadına ayrımcılık yapmaz”

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: “Bizim geldiğimiz medeniyet, kadına ayrımcılık yapmaz”

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: “Bizim geldiğimiz medeniyet, kadına ayrımcılık yapmaz”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bizim geldiğimiz medeniyet, kadına ayrımcılık yapmaz” diyerek kadınların sıklıkla yaşadığı ‘cinsiyet ayrımcılığı’ sorununu dile getirdi.
Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde Hak-İş Kadın Komitesi tarafından gerçekleştirilen "Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın" konulu programa katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada sendikalardaki yönetici kadınların artması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca kadınlara yönelik yapılan her türlü taciz ve şiddetin karşısında olduklarını ifade etti.
Kadınların sendika hayatında var olma mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini belirten Arslan, “Önemli olan tüzük veya başka bir şey değil, kadınların ortaya koyacağı mücadele azmi. Kadınların şartlar ne olursa olsun haklarını talep etmeleri önemlidir. Biz kadın erkek bir tamamlayıcı unsuruz. Ne diyor Neşet Ertaş, ’Kadın insan, biz insanoğluyuz.’ Dolayısıyla kadını mücadelesinden, insanın yarısı olmasından ayıramayız. Bu ayrımcılığı yapanlar asla bizim değerlerimizi temsil eden insanlar değildir. Bizim geldiğimiz medeniyet, kadına ayrımcılık yapmaz. Hazreti Peygamber’in hayatında eşlerine sert bir sözü bile yoktur. Bırakınız şiddeti, sert bir davranışı dahi yoktur. Biz böyle bir medeniyetin temsilcileriyiz” dedi.
Programa AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, sendika üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.


Güncel 5.02.2022 15:33:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu