Hakkari’deki 9 iş yerine 5 bin 535 TL ceza

Hakkari’deki 9 iş yerine 5 bin 535 TL ceza

Hakkari’deki 9 iş yerine 5 bin 535 TL ceza

Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Berat Kasımoğlu, öncülüğünde marketlere yönelik ’fahiş fiyat’ ve ’stokçuluk’ denetimi yapıldı.
Hakkari’de stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önlenmesi amacıyla yerel ve zincir marketlerde denetimlerine devam eden ekipler, ürünlerin reyon ve kasa fiyatlarını da karşılaştırdı. Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son günlerde un ve sıvı yağlara yönelik denetimlerini de sıklaştırdı. Vali Yardımcısı Kasımoğlu, Zabıta Müdürü Adil Demir, Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi ve beraberindeki ekip, kentteki birçok işletmeye ani denetimler gerçekleştirdi.
Kasımoğlu başkanlığındaki denetim ekibi, raf ile kasa arasındaki fiyat farkı, sıvı yağ ve un fiyatlarının fatura ile karşılaştırılmasını yaptı. Raflardaki sıvı yağları indiren Vali Yardımcısı Kasımoğlu, kasada karşılaştırma yaptı. Sıvı yağ ve un fiyatları hakkında da bilgi alan Vali Yardımcısı Kasımoğlu, yüksek fiyatların nedenini ve stok yapılıp yapılmadığını da sordu. İşletme sahiplerinin stok yapmadıklarını ifade etmesine rağmen Kasımoğlu, çarşı merkezi ve mahallelerde bulunan işletmelerin depolarını tek dek denetleyerek yağ ve un stoklarını kontrol etti.
Stok tespit ettikleri halde yasal işlem yapılarak cezai işlem uygulayacaklarına dair işletme sahiplerini uyaran Kasımoğlu, halkın mağdur edilmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyledi. Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından iki günlük denetimlerde 9 iş yerine toplam 5 bin 535 TL ceza kesildiği belirtildi.


Güncel 9.03.2022 10:04:50 0
Anahtar Kelimeler: hakkari’deki 9 yerine 5 bin 535 tl ceza

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 30 şüpheli yakalandı

2

Mersin'de "change araç" operasyonunda 12 kişi yakalandı

3

Antalya'da 22 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

4

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

5

Hatay'da iki motosikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

6

Adana'da evinde ruhsatsız 3 silah ele geçirilen zanlı tutuklandı

7

Kahramanmaraş'ta şehit polisin oğlu ile kızına sürpriz doğum günü kutlaması

8

Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

9

Antalya'da toptancı halinde çıkan yangında, 4 ardiye kullanılamaz hale geldi

10

Maviyemişin "kültür elçisi" profesör, 24 yılda üretimi şehir şehir yaydı