Haliç’teki Fetih Sporfest’te 35 üniversiteden 594 sporcu mücadele etti

Haliç’teki Fetih Sporfest’te 35 üniversiteden 594 sporcu mücadele etti

Haliç’teki Fetih Sporfest’te 35 üniversiteden 594 sporcu mücadele etti

Haliç’te Fatih Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Fetih Sporfest, 35 üniversiteden 594 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Festival alanını ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, sporculara ödüllerini takdim etti.
Fatih Belediyesi ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Fetih Sporfest, Haliç’te bulunan Fatih Belediyesi Kano ve Kürek Sporları Merkezi’nde düzenlendi. Düzenlenen festivale Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler, pek çok üniversite öğrencisi, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 2 gün süren festivalde 6 farklı branşta kıyasıya mücadele yaşanırken, sporcular koşu, okçuluk, kürek, dragon bot, kano ve yelken yarışlarında gerek bireysel gerek takım halinde yarıştı. 35 üniversiteden 594 sporcunun katıldığı festivalde genç sporcular birbiriyle kıyasıya rekabet etti. Festival sonunda düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Ödül Töreni’nde çeşitli branşlarda ödül kazanan sporcuları Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Güler tebrik etti.

"Haliç bölgesi su sporlarında İstanbul’da gizli bir hazine"
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Turan, "İlk defa burada, bu düzeyde üniversiteler arası bir faaliyette bulunduk. Su sporları için özellikle Haliç bölgesi İstanbul’da gizli bir hazine, henüz ortaya çıkartılmış bir yer değil. Gençlik ve sporla uğraşmış biri olarak, tesis olmadan spor ve sportif faaliyetler gelişmez. İşte burada Haliç’imiz tabii ki vardı ama ufak da olsa bir tesis olmasaydı bu faaliyetleri yapamazdık. Tabii ki burayı güzelleştiren şey tesisle beraber Türkiye’nin her yerinden gelen gençler. Buraya geldiniz güzel bir bahar ve yaz karışımı bir günde. İnşallah umut ediyorum ki önümüzdeki yıl federasyonumuzla, bundan sonraki yıllarda da gelenekselleşir bu iş. İnşallah sizi daha iyi misafir ederiz’’ dedi.

"Tam da fethe konu olan bir yerdeyiz"
Turan, "Yarışmaya katılan bütün sporcularımızı, öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugün 29 Mayıs. Fethin 569. yıldönümü. Tam da fethe konu olan bir yerdeyiz, Ayvansaray’dayız. Fethedilen yer burasıdır, şu anda içinde bulunduğumuz yerdir. Fethin yıldönümünde burada beraber olduk. Hepinizi tekrar yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.


Güncel 29.05.2022 18:25:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı