Halkbank, Hatay'da Bölge Koordinatörlüğü kurdu

Halkbank, Hatay

Halkbank, Hatay'da Bölge Koordinatörlüğü kurdu

İSTANBUL - 6 Şubat depremleriyle asrın en büyük felaketini yaşayan ülkemizde, büyük yıkıma uğrayan 11 ilde yaraları sarmak için çalışan Halkbank, Hatay Bölge Koordinatörlüğü'nü hayata geçirerek, afetzedeler için umut ışığı olmaya devam ediyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Halkbank, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaralarını sarmak için Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Hatay Bölge Koordinatörlüğü'nün resmi açılışı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Defne Kaymakamı Mesut Çoban, İskenderun Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, Hatay İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, S.S. Antakya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı M. Sabit Toksöz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Kırıkhan Ticaret Odası Başkanı Numan Bölükbaş ve Halkbank yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

- 23 şubeden oluşuyor

"Birlikte Daha Güçlüyüz" inancıyla Hatay Bölge Koordinatörlüğü'nü hayata geçiren Halkbank, depremde büyük yara alan Hatay ve Osmaniye'nin sosyal ve ekonomik dinamiklerini yeniden daha güçlü biçimde ayağa kaldırarak, bölgeye katma değer sağlamaya devam edecek.

Halkbank, Hatay'da kurduğu Bölge Koordinatörlüğüyle müşterilerine ihtiyaç duyulan her noktada hızlı, yakından ve yerinde çözüm sunmayı amaçlıyor.

Banka, bölgede yaşayan depremzedelerin bankacılık hizmetleri konusundaki beklentilerini gelişmiş dijital altyapısı, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle karşılayacak.

19'u Hatay'da, 4'ü Osmaniye'de olmak üzere 23 şubeyi kapsayan Hatay Bölge Koordinatörlüğü her bir şubesi ile tarih boyunca kültür, yaşam ve dayanışma noktasında önemli değerlere ev sahipliği yapan deprem bölgesinde daha yakından ve etkin hizmet vererek yaraları saracak.

- "Halkbank ilk günden itibaren sahada oldu"

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması için son derece kritik öneme sahip 11 ilde, 14 milyon vatandaşı etkileyen büyük felaketin üzerinden 11 ay geçmesinin ardından acıların hala taze olduğunu belirtti.

Arslan, milletçe çok ağır bir travma yaşandığının altını çizerek, "Bu süreçte üretim ve ihracatımız kısa süreliğine de olsa sekteye uğradı. Ancak milletimizin birlikteliği, devletimizin etkin müdahalesi ve yönetimiyle bu süreci kısa sürede geride bıraktık. Bankacılık hizmetlerimizin aksamadan devam etmesini sağlamanın yanı sıra, Halkbank Finans Grubu olarak, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren, devlet kurumlarımızla koordinasyon halinde; temel gıda, ilaç, barınma ve benzeri acil ihtiyaç malzemelerini içeren gerekli yardım ve desteği sağladık." dedi.

Deprem bölgesine, 7 milyar lira nakdi ve 1 milyar lira ayni katkıda bulunduklarını hatırlatan Arslan, " Ayrıca deprem bölgesinde; büyük yıkımdan etkilenen 184 bin müşterimize 85 milyar lira kredi desteği sağladık, 400 bin müşterimizin 57 milyar lira kredisini erteledik ve vefat eden 583 müşterimizin 68 milyon lira borcunu sildik." yorumunda bulundu.

- "Milletimizin her daim emrindeyiz"

Osman Arslan, "Önce Halk, Sonra Banka" olmanın gereğini yerine getirdiklerini kaydederek, dün olduğu gibi bugün de "Halkın Bankası" olarak en büyük sermayeleri olan milletin her daim emrinde olduklarını aktardı.

Arslan, "Depremde büyük yara alan Hatay ve Osmaniye’nin sosyal ve ekonomik dinamiklerini yeniden daha güçlü biçimde ayağa kaldırarak, bölgeye katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Hatay ve Osmaniye'nin potansiyelini biliyoruz. Devreye aldığımız Hatay Bölge Koordinatörlüğümüz de bu inancımızın en güçlü göstergesidir." ifadelerini kullandı.



Ekonomi 4.01.2024 09:42:31 0