Hani’de metrelerce fay kırığı ortaya çıktı

Hani’de metrelerce fay kırığı ortaya çıktı

Hani’de metrelerce fay kırığı ortaya çıktı

Diyarbakır’ın kırsal kesiminde yağan karın erimesiyle birlikte ürküten fay kırığı ortaya çıktı.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin büyük yıkıma neden olduğu 11 şehirden biri olan Diyarbakır’da kırılan fay hatlarının oluşturduğu toprak yarılmaları, köy sakinlerinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Depremler Lice’nin Birlik, Hani’nin Çukur-Uysal ve Kaledibi mahallerinde yaklaşık 100 evin ağır hasar görmesine neden oldu. Hani’de yağan karın erimesiyle birlikte ürküten fay kırığı da ortaya çıktı.
Öte yandan fay kırığının ortaya çıktığı bölgede Kandilli Rasathanesi, Diyarbakır Kaledibi-Hani merkezli bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Türkiye saati ile dün 23.59.40’da meydana gelen depremin büyüklüğü 4 olarak açıklandı. Depremin derinliğinin ise 9 kilometre olduğu duyuruldu.
Hani’deki depremlerin merkez üssü olan Kaledibi Güzelce’de fay kırıklarının toprak yüzeyinde karın erimesiyle derin yarıklar oluşturduğu ortaya çıktı. Köy sakinlerinin görüntülediği metrelerce uzunluktaki fay kırıklarının olduğu bölgede derin yarıklar ve çukurlar görülüyor.


Güncel 5.03.2023 11:40:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram, şalgamın AB'den coğrafi işaret tescili almasını değerlendirdi:

2

Isparta'da Down sendromlu Elif atletizmde çifte başarı elde etti

3

Yeditepe Üniversitesinden "Made in EU" değerlendirmesi

4

Huawei KOBİ'ler için yapay zeka odaklı eKit çözüm ailesini yeniledi

5

QM Awards'ta başarılı turizmciler ödüllendirilecek

6

Antalya'da kışın karaya çekilen tur tekneleri yeni sezona hazırlanıyor

7

Araç çarptıktan sonra ölüme terk edilen "Tofi" platinle yürümeye başladı

8

Üniversiteliler görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle dergi hazırladı

9

Kahramanmaraş'ta kursiyer kadınlar hem öğreniyor hem aile bütçesine katkı sağlıyor

10

Antalya'da sürdürülebilir su politikaları ve suyun geleceği konuşuldu